GJESTER ULLEVAAL: Martin Ødegaard(16) og Cristiano Ronaldo(30) er ventet å gå ut på Ullevaal-matten 9. august. Foto: AP Photo/Daniel Ochoa de Olza.
GJESTER ULLEVAAL: Martin Ødegaard(16) og Cristiano Ronaldo(30) er ventet å gå ut på Ullevaal-matten 9. august. Foto: AP Photo/Daniel Ochoa de Olza.

Real Madrid-kamp kan gi Vålerenga millionhjelp

Fyller Vålerenga Ullevaal når Martin Ødegaard og Real Madrid kommer på besøk, kan klubben tjene millioner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I forrige uke ble det klart at Vålerenga inviterer til fotballfest 9. august når Real Madrid gjester Ullevaal i oppkjøringen til den kommende sesongen i La Liga.

Nå kan Martin Ødegaards og Real Madrids besøk være med på å bedre Vålerengas pressede økonomi. Så sent som i høst var klubben i rød sone hos lisensnemda i Norges Fotballforbund(NFF). I mai inneværende år havnet klubben i gul sone igjen, men skal fortsatt følge handlingsplanen som ble laget i høst.

Kan redde klubbøkonomien

Mandag startet billettsalget til oppgjøret for medlemmer av Klanen, sesongkortinnehavere og VIP-er. Daglig leder i Vålerenga Stig-Ove Sandnes håper klubben «kan sitte igjen med noen kroner» etter oppgjøret. 

– Internt har vi vel sett for oss at det vil gå rundt hvis det kommer 18-20 000 tilskuere hvis alt går som det skal ellers, sier Sandnes til TV 2.

Med en kapasitet på 27 200 tilskuere kan Vålerenga sitte igjen med rundt fire millioner kroner om Ullevaal blir fullsatt. Det forutsetter en billettpris på 495 kroner, som er den billigste prisen for å se oppgjøret.

I fjor presenterte Finansavisen tall som viser at Vålerenga har gått med 76,2 millioner kroner i minus de fire siste årene. I fjor måtte klubben ut med rundt seks millioner kroner for opsjonsavtalen med Herman Stengel. Da sa Sandnes at de på det tidspunktet ikke hadde de pengene.

Vil ikke avsløre hva et overskudd vil bli brukt på

Selv om besøket kan bli lukrativt for klubben forklarer Sandnes at det ikke er utelukkende økonomiske motiv for å arrangere en slik kamp.

– Det er tre grunner til at vi stiller opp. Det ene er at vi får besøk av verdensstjerner på Ullevaal. Det andre er at det skaper positivitet for supporter, klubben og norsk fotball. Det tredje var at vi kanskje kunne tjene noen kroner på en slik kamp, fortsetter Vålerenga-lederen. 

Sandnes vil ikke gå i detalj på hva et eventuelt overskudd vil bli brukt på, men forklarer at et overskudd vil hjelpe på økonomien.

– Det vil i så fall bli to overskudd. Det er positivt å verdens største stjerner på besøk og matchingen der. Om vi går noen millioner i pluss vil det selvsagt hjelpe på bunnlinjen, men det var tre argumenter for at vi arrangerer denne kampen, sier Vålerenga-lederen.

TIDLIG OPPMØTE: Jørgen Berg var utenfor Vålerenga-sjappa allerede klokken seks i morges for å sikre seg en billett. FOTO: TV 2.
TIDLIG OPPMØTE: Jørgen Berg var utenfor Vålerenga-sjappa allerede klokken seks i morges for å sikre seg en billett. FOTO: TV 2.

Møtte opp klokken seks

Vålerenga- og Real Madrid-supporter Jørgen Berg var utenfor Vålerengas supporter-sjappe allerede klokken seks i dag tidlig for å sikre seg billetter til oppgjøret.

– For å være på den sikre siden så stilte jeg tidlig opp i dag. Jeg har en sønn på 21 år som er Real Madrid og Vålerenga-fan. Da måtte pappa stille opp, sier Berg til TV 2.

Det er spesielt én spiller som lokker Berg til å stå opp tidlig for å sikre seg billetter til ham selv og sin sønn. Cristiano Ronaldo er spilleren Berg vil se ute på Ullevaal.

– Han er verdens beste fotballspiller i mine øyne. Sønnen min har fulgt ham hele veien. Det som gjør ham så spesiell er at han hele tiden utvikler seg. Han forbedrer spillet sitt. Det er det med fotballen at man blir aldri utlært.

Selv om billettene koster 895 på langsiden og 495 på kortsiden skremmer det ikke Berg fra å gå på kamp.

– Billettprisen synes jeg ikke er noe urimelig. Når Vålerenga klarer å få til en slik kamp på Ullevaal så synes jeg det er verdt pengene. Det blir en stor opplevelse. Dette er verdt hver time, forklarer Vålerenga-supporteren.