MULIG ÅSTED:  En norsk kvinne ble 13. juni funnet drept i Berlin. Politiet har har gjort funn i dette kunstfellesskapet Paradise Kulturraum som kan knyttes til drapet. 
Foto: Joacim Jørgensen / NTB Scanpix.
MULIG ÅSTED:  En norsk kvinne ble 13. juni funnet drept i Berlin. Politiet har har gjort funn i dette kunstfellesskapet Paradise Kulturraum som kan knyttes til drapet. Foto: Joacim Jørgensen / NTB Scanpix.

Koffert-drapet i Berlin: Mistenkt chilener fortsatt på rømmen 

Politiet frykter at mannen de tror drepte den norske kvinnen har dratt hjem til Sør-Amerika. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

13. juni ble en død kvinne funnet i en trillekoffert i elven Spree i Berlin. Trillekofferten kvinnen lå i, lå stappet inne i en annen koffert. Det var et eldre ektepar som fant koffertene, som bar preg av å ha ligget i vannet noen dager. 

I helgen ble det kjent at avdøde er en 36 år gammel norsk kvinne.  

Elsket å reise 

Den drepte, som opprinnelig er fra Mandal, elsket å reise. Etter å ha oppholdt seg over lengre perioder i Latin-Amerika og i Asia, hadde hun de siste månedene tilhold i den tyske hovedstaden.

Her har hun ifølge venner vanket i et såkalt kreativt miljø, hvor hun blant annet skal ha blitt kjent med en 38 år gammel chilensk mann. Han er nå mistenkt for drapet på den norske kvinnen. Motivet er ukjent. Dødsårsaken er heller ikke kjent. 

En person har forklart at han så den mistenkte chileneren sammen med en annen mann på vei mot en togstasjon. Han skal ha ha trillet en svart koffert, melder Berliner Zeitung. 

Politiets teori er derfor at han har tatt lokaltoget med kofferten til Treptower Park, der han forsøkte å kvitte seg med den i elva.

Men chileneren er søkk vekk. 

– Den mistenkte mannen er på rømmen. Han kan ha reist til Sør-Amerika, sa talsmann for statsadvokaten i Berlin, Martin Steltner lørdag. 

Trolig drept i galleriet

En annen mann har også vært i politiets varetekt, mistenkt for å hindre politiets etterforskning, men han er nå løslatt. Politiet frykter ikke at denne mannen skal stikke av. 

Ifølge den tyske avisa Märkische Allgemeine har politiet funnet tydelige indikasjoner på at voldhandlinger har funnet sted i lokalene til kunstnerfellesskapet Paradise Kulturraum, hvor chileneren var medeier. Politiet gjennomsøkte stedet etter tips fra publikum. Kultursenterets Facebook-side er slettet. 

Det norske utenriksdepartementet har tidligere bekreftet at den norske kvinnen er drept  i Berlin, og at hennes familie får tilbud om konsulær bistand fra den norske ambassaden.