VIL BORT: Sergio Ramos. FOTO: JOE GIDDENS /
VIL BORT: Sergio Ramos. FOTO: JOE GIDDENS /

Fotballryktene:
– Ramos har gitt Real Madrid beskjed om at han vil bort

Og Liverpool er veldig nær sin sjette sommersignering.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

To små dager gjenstår før overgangsvinduet slår opp og det er fri flyt av arbeidskraft i hele Europa.

Da kan spillere flyttes rundt for summer som ville gjort en markant forskjell i statsbudsjettet både her og der.

Noen klubber skal handle stort, mens andre ser det er mulig å ta et steg videre med en enkel forsterkning eller to.

Nå øker også rykteflommen i omfang. Vi har selvsagt prøvd å sile ut en deilig liten bekk med dagens beste spekulasjoner.

Ryktene om at Arturo Vidal blir Arsenal-spiller blir sterkere og sterkere. Den argentinske journalisten Hernan Feler meldte i helgen at midtbanespilleren er klar for The Gunners. Feler er samme mann som breaket Alexis Sanchez til Arsenal i fjor sommer. Nå melder The Independent at 28-åringen blir Arsenal-spiller for 260 millioner kroner så fort Chile er ute av Copa America. Dermed dropper Arsene Wenger interessen i Morgan Schneiderlin, som ser ut til å ende opp i Manchester United. Juventus må selge for å ha penger til å hente midtstopperen Mehdi Benatia fra Bayern München, og dersom de lar Vidal gå, så vil de være i stand til å holde på Paul Pogba.

Men The Sun heller kaldt vann i årene til Arsenal-fansen. For avisen hevder at Wenger overhodet ikke er interessert i Vidal. Ryktene om chilenerens ankomst skal altså være betydelig overdrevet.

En annen kar som kan ende opp på Emirates i løpet av sommeren er Abdul Rahman Baba. Den ghanesiske venstrebacken var en av Bundesligas beste spillere forrige sesong, og en rekke storklubber ønsker seg 20-åringen. Både Chelsea og Real Madrid har vist interesse. Men nå skriver Bild at The Gunners har hatt møter med Babas agent. Arsenal har allerede Kieran Gibbs og Nacho Monreal, men Wenger synes Baba er så god at han ikke vil la ham forlate Augsburg uten å ha gjort et forsøk på å få ham til Nord-London.

David Ospina overtok som førstevalg mellom stengene for Arsenal siste del av forrige sesong, og colombianeren hadde ikke en dårlig kamp. Nå har han storspilt i Copa America også, og har ingen planer om å sitte på benken dersom Petr Cech blir presentert som ny Arsenal-keeper ganske snart, melder Daily Mirror. Og trolig vil Wenger også prioritere å beholde Wojciech Szczesny, som til tross for at han fortsatt snakker gebrokkent engelsk, har vært så lenge i klubben at han ikke går på utenlandskvoten. 

Midtbanen til Manchester United ser ut til å bli ganske så overfylt til høsten. For med Arsenal ute av kampen om Morgan Schneiderlin, så tyder alt på at franskmannen havner på Old Trafford. Men han er ikke den eneste midtbanespilleren som er på vei. Ifølge Daily Express vil Ilkay Gündogan bli presentert i den røde trøyen allerede neste uke.

Og en tredje midtbanemann som kan bli å se for Manchester United neste sesong er Bastian Schweinsteiger. 30-åringen er lei av å se fotball fra benken til Bayern München, og kan komme til å flytte på seg. Og når Louis van Gaal legger inn garantier om en plass i startoppstillingen i kontraktsforhandlinger, så øker det sjansene for at Schweinsteiger kan komme til å ta turen mot nord-vest, skriver The Times.

Forhandlingsutvalget til Manchester United ble møtt med hånlig latter da de kom med et åpningsbud på Sergio Ramos. Real Madrid har ingen intensjoner om å la forsvarsspilleren dra, og i hvert fall ikke for småpenger. Men van Gaal gir ikke opp så lett. Han vurderer nå et nytt bud på 29-åringen, skriver Manchester Evening News.

Ifølge Sky Sports har dette budet nå kommet - og det er verdt 28 millioner pund. Samtidig har Ramos fortalt Real Madrid at han ønsker å flytte til Manchester.

Men nå kan de få kamp av den brysomme naboen i lyseblått. For Manchester City har også fått med seg at Ramos og Real Madrid ikke er verdens aller beste venner for tiden. Og da har de tatt mål av seg å overby United. Så dersom Ramos mener at penger er viktigst, og han har lyst til å spille under Manuel Pellegrini igjen, så blir han å se i lyseblått til høsten, skriver Daily Mirror.

Liverpool-manager Brendan Rodgers kjøpte nesten et helt lag i fjor sommer. Men det viste seg å være et ganske dårlig lag. Så nå skal han kjøpe et nytt i år. James MilnerDanny IngsJoe GomezAdam Bogdan og Roberto Firmino er alle klare, men ingenting tyder på at Rodgers er ferdig med det. Ifølge AS så har ikke nordiren gitt opp håpet om å finne en spiss som scorer mål, og nå har han sett seg ut Manchester United-angriperen Javier Hernandez. Den meksikanske erten er ikke ønsket tilbake på Old Trafford, men United foretrekker å selge til enten Juventus eller Inter fremfor å la ham gå til en Premier League-klubb.

En annen spiss på Liverpools ønskeliste er Gonzalo Higuain. Argentineren skal ha gitt agenten sin klar beskjed om å finne ham en ny klubb, skriver Fichajes. Men så spørs det om Liverpools moneyballsjefer ser potensialet i stor økonomisk gevinst dersom de innfrir Napolis krav om nærmere 830 millioner kroner for spissen. Sjansene for å kunne selge med gevinst om noen år er nok ikke veldig store.

Mario Gomez var en målgarantist i Stuttgart og Bayern München. I Fiorentina har tyskeren stort sett sittet på benken. Nå vil han bort fra Firenze-klubben for å få mer spilletid et annet sted, skriver Tutto Mercato Web. Og Liverpool skal nå vurdere om 29-åringen kan være mannen som kan nå tosifret antall scoringer for dem denne sesongen.

En spiss som har fått sjansen, men som ikke har klart å score mål på Anfield er Fabio Borini. Nå kan 24-åringen være på vei til West Ham, skriver The Sun. Italieneren er blitt forsøkt dumpet til andre klubber tidligere, men ingen har vært villig til å matche lønnen han har hatt i Liverpool. Nå går kontrakten hans mot slutten, og Borini innser at han trenger å spille fotball for å kunne få best mulig betalt i en ny kontrakt.

Liverpool skal også ha sendt et nytt bud til Real Madrid i håp om at spanjolene er villig til å la Asier Illarramendi dra til England, skriver Daily Star. Det første budet på 130 millioner kroner ble blankt avslått.

Men mye rart skal skje om ikke Nathaniel Clyne blir Liverpools sjette signering i sommer. Southampton har allerede hentet inn Cedric Soares som erstatter for høyrebacken, og The Saints vil fortsette å loppe Liverpool for penger. Ifølge Daily Mail vil Liverpool betale 130 millioner kroner nå, men summen kan stige med ytterligere 30 milliioner dersom Liverpool plutselig skulle oppleve sportslig suksess med Clyne på laget. I fjor tok de seg godt betalt for Dejan LovrenAdam Lallana og Rickie Lambert, og hentet inn bedre erstattere for småpenger i forhold. Det samme kan skje igjen med Clyne.

Og Southampton-manager Ronald Koeman er en luring på overgangsmarkedet. Det er ikke bare Clyne som skal erstattes. Det skal også hentes inn en erstatter for Morgan Schneiderlin. Og førstevalget skal nå være Yohan Cabaye. Franskmannen ønsker seg tilbake til Premier League etter å ha blitt plassert på benken i Paris Saint-Germain. Og Tutto Mercato Web hevder at Southampton nå er favoritter til å sikre seg den tidligere Newcastle-stjernen.

En annen kar som kan bli å se på midtbanen til Southampton er Jordy Clasie. Nederlenderen spilte under Koeman i Feyenoord, og har vært på ønskelisten til flere storklubber rundt om i Europa. Men Koeman vil benytte seg av at han kjenner unggutten godt og overtale ham til å komme til St. Mary's, skriver The Sun.

Koeman lar seg ikke skremme av at storklubbene vil ha spillere. Nå vil han også hente Dennis Praet fra Anderlecht, selv om både Bayern München og Arsenal har 21-åringen på ønskelisten, skriver Daily Star. Praet ble kåret til Belgias beste spiller i 2014.

Tottenham ønsker seg Monacos belgiske hurtigtog Yannick Ferreira Carrasco. De tenkte rundt 200 millioner kroner kunne være en helt grei pris for 21-åringen. Men svaret fra monegaskerne var at dersom Spurs doblet budet, så kan de snakke sammen, skriver Daily Star.

Med David de Gea så godt som i Real Madrid, så tyder alt på at Hugo Lloris blir hans erstatter på Old Trafford. Men det betyr at Spurs også må ha seg en ny keeper. Brad Friedel la jo nylig opp. 44-åringen syntes han var blitt litt gammel til å leke med en ball hele tiden. Men hvorfor endre på noe som har gitt suksess? Hvis Tottenham ikke kan ha førstekeeperen til Frankrike, så hvorfor ikke hente inn andrevalget til å erstatte ham? Maxifoot skriver at Steve Mandanda er klubbens førstevalg dersom Lloris forsvinner.

Lange rastafletter ser ut til å være tingen dersom du skal bli lagt merke til av Swanseas talentspeidere. Bafetimbi Gomis har allerede scoret noen mål for waliserne. Men nå kan han få selskap av en med samme hårsveis. For den portugisiske landslagsspissen Eder skal være så godt som klar for Swansea, skriver Daily Mirror.

Brasilianere er tingen for Chelsea. Forrige sesong hadde Jose Mourinho fem mann i troppen. WillianFilipe Luis, OscarRamires og Diego Costa sto for sambaen, selv om Costa har fått spansk statsborgerskap etter hvert. I tillegg var Lucas Piazon leid ut til Eintracht Frankfurt. Sommerens første Chelsea-kjøp var 19 år gamle Nathan som ble hentet fra Atletico Paranaense. Og nå kan nok en brasiliansk 19-åring være på vei. Ifølge Sky Sports er det bare detaljer som gjenstår før Kenedy er klar. Chelsea må betale Fluminense 75 millioner kroner for angriperen, som trolig blir leid ut umiddelbart.

Men Mourinho er ute etter litt voksne karer også. Daily Mail skriver at Chelsea er en av klubbene som er interessert i Atletico Madrids Arda Turan. Og 28-åringen skal være interessert i å prøve seg i Premier League.

Newcastle ønsker å forsterke midtforsvaret, men har kommet frem til at Aston Villas Ron Vlaar ikke er mannen de ønsker. I stedet vil de prøve å få Joel Matip fra Schalke 04. Newcastle Chronicle skriver at kameruneren nå topper ønskelisten til Steve McClaren