Glimt stjal seieren fra sløsende Vålerenga

Vålerenga tapte til tross for å ha dominert kampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vålerenga 1-2 Bodø/Glimt

Vålerenga dominerte store deler av kampen, men det endte likevel med 1-2-tap i hjemmeoppgjøret mot Bodø/Glimt. Det kan de klandre angrepsrekken for. 

Mens Deshorn Brown brente sjanse etter sjanse, var Fredheim Holm i det nådeløse hjørnet da han fikk sjansen like etter pause. Det var likevel ikke nok da Bodø/Glimt spilte seg gjennom Vålerenga-forsvaret på nydelig vis snaut ti minutter før slutt.

Alene med keeper var Alexander Sørloth iskald og vippet utligningen i nettet. Som om ikke det var nok, skulle også Trond Olsen på overtid sørge for en smått utrolig borteseier, som er Bodø/Glimts første siden august 2014.

Sint Rekdal

Matchvinner Trond Olsen hadde knapt ord til å beskrive seieren de nettopp hadde sikret seg. 

– Det er utrolig viktig for både oss og fansen. Tusen takk til fansen som kommer og støtter oss. Vi legger nede med brukket rygg, men klarer å reise oss.

Kjetil Rekdal var derimot sint.

– Vi er ikke gode nok. Vi har Bodø/Glimt på gaffelen i 80 minutter og så gir vi bort ballen og blir straffet for det. Viljen til å kjempe for seieren manglet. Igjen. Og det er meget skuffende, tordnet Vålerenga-treneren mot egne spillere.

Jan Halvor Halvorsen dro frem det samme, men med positivt fortegn.

– Spillerne kjemper for livet og løper til krampen tar dem. All honnør til dem for det. 

Store sjanser for VIF

Etter en nokså treg start på førsteomgangen, var det Deshorn Brown som fikk kampens første store sjanse. Fra kloss hold sendte han imidlertid headingen utenfor.

Like nær skulle han være etter en drøy halvtime, da han fra svært kloss hold ikke maktet å overliste Bodø/Glimt-keeper Pavel Londak. Et langskudd fra samme mann barberte stolpen, men igjen uten å havne i nettet.

Til tross for et betydelig spillemessig overtak, klarte Vålerenga aldri å ta ledelsen – og lagene gikk til pause med 0-0.

Perfekt fra Fredheim Holm

Etter pause skulle problemet imidlertid ta slutt, og det skjedde fort. Kun et minutt var spilt da Deshorn Brown slo inn lavt fra venstre. Ballen havnet hos Daniel Fredheim Holm, som prikket ballen perfekt i vinkelen.

– Det er pur klasse, mente TV 2-kommentator Asbjørn Myhre.

Ledelsen kunne, og burde, vært doblet åtte minutter senere da Deshorn Brown igjen kom til en stor sjanse. Ved denne anledningen ble avslutningen blokkert, til Browns store forundring.

Forundring ble til fortvilelse da Brown igjen brente en stor sjanse med 25 minutter igjen av kampen.

Bodø/Glimt sjokkerte

Bodø/Glimt skulle deretter overta mer grep om kampen, uten at det nødvendigvis så ut til å bekymre Vålerenga nevneverdig.

Vålerenga var tvert i mot nærmere 2-0, spesielt da Lindqvist traff innsiden av stolpen og merkelig nok ikke fikk doblet ledelsen.

Så skulle det likevel gå et kraftig sukk over Ullevaal. På kontring spilte Bodø/Glimt seg gjennom Vålerenga-forsvaret og plutselig ble Alexander Sørloth stående alene foran keeper.

Utrolig nok skulle kampen også ende med borteseier etter at Trond Olsen fikk stå alene i boksen og hamre ballen i tverrligger og inn.

Resultatet betyr at Vålerenga faller ned fra bronseplassen, mens Bodø/Glimt sikret en uhyre viktig seier  i bunnstriden.