Gauseth til Bohinen: – Norsk idrettsmentalitet på sitt verste

Etterlengtet Sandefjord-seier glapp etter kontroversiell scoring.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mjøndalen - Sandefjord 2-2

(TV 2/NTB): Sandefjord så ut til å vinne sin første seriekamp på over to måneder etter to mål av Pål Alexander Kirkevold, men to sene Mjøndalen-scoringer gjorde at det endte 2-2 i bunnduellen.

Utligningen kom da Ulrik Arneberg stanget inn et hjørnespark like før kampuret rundet 90 minutter, til vertenes store glede. Og til gjestenes store fortvilelse.

Sandefjord-spillerne protestere til dommer Kai Erik Steen, men til ingen nytte. TV-bildene viste da også at keeper Michael Tørnes ble holdt igjen på hjørnesparket. Dommer Kai Erik Steen godkjente målet, og dermed endte det 2-2.

– Vi er ikke uheldige i det hele tatt. Det er den mest ensidige dømmingen jeg har sett. Det er et soleklart frispark til keeperen vår på målet. Jeg har ikke sagt noen ting om noen dommere i hele år, men i dag synes jeg det var fryktelig. Jeg mener jeg har rett til å si det, vi burde hatt tre poeng, freste Sandefjord-trener Lars Bohinen til C More etter kampen.

Ordkrig på Twitter
Mjøndalen-spiller Christian Gauseth responderte kjapt på Bohinens kommentarer på Twitter.

«Å klage på dommern når man ikkje vinn... ZZzzZZzz... Norsk idrettsmentalitet på sitt verste», og rettet meldingen mot Bohinen som svarte:

«Seriøst eller, er virkelig slik dere vil ta poeng? Isåfall; gratulerer.»

Bohinen skrev tidligere i uken at reaksjonene på at 17 år gamle Emil Hansson tok straffe for Brann var «norsk idrettsmentalitet på sitt verste» - en tweet Gauseth åpenbart har fått med seg.

Sandefjords Kirkevold var ikke noe spesielt mindre fortvilt.

– Det er så tungt som det kan få blitt. Vi hadde en situasjon hvor vi skulle hatt frispark, det er soleklart frispark. Drakten står som et seil. Vi får ingenting gratis, det ser vi i dag, sier Pål Alexander Kirkevold til C More.

Se Mini gjenskape situasjonen under!

Tidligere i sesongen lå Mjøndalen under med to mål hjemme mot både Tromsø og Rosenborg, men i begge kampene snudde de til seier. Søndag ble det bare nesten, men ett poeng må likevel ha smakt godt. 1-2-målet kom da innbytter Tim André Nilsen hamret ballen i mål etter 84 minutter. Også da mente Sandefjord at keeper Tørnes skulle hatt frispark.

Sandefjord hadde ikke vunnet siden 19. april, men så ut til å få sin første seier på elleve kamper. Etter 26 minutter satte Kirkevold inn kampens første mål mot sin tidligere klubb. Ut av ingenting kom han alene mot keeper Ivar Andreas Forn, og med et hardt skudd skrudde han ballen i mål.

Mjøndalen måtte klare seg uten flere nøkkelspillere i forsvar og på midtbanen. På baklengsmålet så laget alt annet enn samspilt ut.

PS: Zdenek Ondrasek og Remi Johansen sørget for at Tromsø vant 2-0 over Haugesund.