Fagermos Åråsen-forbannelse lever videre tross Occéan-scoring

Har aldri vunnet mot Lillestrøm på Åråsen i Tippeligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lillestrøm - Odd 1-1

Vi må helt tilbake til 2005 for å finne forrige gang Odd slo Lillestrøm på Åråsen i Tippeligaen. Den gangen ble Olivier Occéan tomålsccorer og matchvinner for Odd. Senere meldte han overgang til gultrøyene, hvor han fikk i underkant av 100 Tippeliga-kamper.

I dag var han tilbake som Odd-spiller - og igjen scoret han.

En scoring fra Moryke Fofane gjorde at det likevel kun holdt til poengdeling. Dermed klarte Dag Eilev Fagermo heller ikke denne gangen å bryte Åråsen-forbannelsen. Odd-treneren har aldri klart å vinne mot Lillestrøm på Åråsen i Tippeligaen - til tross for at han nå har fått åtte forsøk.

Odd styrte fra start
Kun to poeng skilte lagene før oppgjøret på Åråsen - og med en seier kunne vinneren hente inn viktige poeng på lagene foran seg med tanke på medaljestriden.

Ingen våget det helt store det første kvarteret, men etter snaut 20 minutter viste Odd frem glitrende angrepsspill som gledet Dag-Eilev Fagermo. Espen Ruud fullførte et raid langs høyresiden og slo flatt tilbake inn i boksen. Der ventet Håvard Storbæk på et perfekt timet løp, men avslutningen ble blokkert og endte til corner.

Occéan nådeløs mot gamleklubben
En som derimot var i scoringshumør var Olivier Occéan. Spissen har virkelig funnet scoringsformen den siste tiden og sto med mål i Odds fire siste kamper. Etter 36 minutter sørget han for å forlenge scoringsrekken. Bentley slo inn fra venstre og Occéan viste timing, fotballintelligens og styrke i duell med Kind Mikalsen. Odd-spissen stanget ballen ned i bakken og i mål via tverrliggeren - før han beklagde seg til gamleklubbens supportere. 33-åringen står med 91 Tippeliga-kamper og 33 mål for Lillestrøm i perioden 2006-2010.

Se høydepunktene øverst i saken!

LSK kunne fått en heldig utligning da Rossbach glapp ballen på en corner helt på tampen av omgangen, men Grøgaard sto på streken og fikk forhindret de verste konsekvensene av keepertabben.

– Det er alltid godt å score mål. Det er en spesiell følelse å score på Åråsen, sa Olivier Océean på vei inn til pause i C More Fotballs direktesending.

– Det er en av de beste omgangene vi har gjort i år, i hvert fall på bortebane, kommenterte Odd-Eilev Fagermo.

Lillestrøm våknet - og svarte
Dessverre for Odd begynte andreomgangen på ingen måte i samme spor. Kun syv minutter ut i de siste 45 traff ballen hånden til Steffen Hagen. Trygve Kjensli pekte på straffemerket og Fofana gikk fram. Avslutningen var sikker og plutselig hadde Lillestrøm fått uttelling for noen gode minutter.

Resten av kampene skapte begge lag muligheter som kunne resultert i scoring, men det ble bare nesten - dermed poengdeling på Åråsen.

Slik startet lagene:

Lillestrøm: Arnold Origi - Bjørn Helge Riise, Frode Kippe, Marius Amundsen, Simen Kind Mikalsen - Marius Lundemo, Bonke Innocent, Finnur Orri Margeirsson, Moryke Fofana - Amahl Pellegrino, Erling Knudtzon

Odd: Sondre Rossbach - Espen Ruud, Steffen Hagen, Lars-Kristian Eriksen, Thomas Grøgaard - Jone Samuelsen, Fredrik Oldrup Jensen, Håvard Storbæk - Ole Jørgen Halvorsen, Bentley, Olivier Occéan