Berisha tomålsscorer i avskjedskampen

Veton Berisha fortsatte å score mot Sarpsborg 08.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Viking - Sarpsborg 08 3-1

Veton Berisha ga Viking en siste gave mot Sarpsborg 08. Kontrakten hans går ut 30. juni og styrelederen i Viking har allerede ønsket ham lykke til videre i karrieren. De to målene fra Viking-spissen var nok til å sende Stavanger-klubben opp på en foreløpig bronseplass i Tippeligaen. 

– Det var en veldig kjekk kamp å spille. Vi er klart bedre enn Sarpsborg. Det føles deilig å avslutte på denne måten, sier Berisha.

Vikings nummer ti ble byttet ut like før 90 minutter og ble hyllet av hjemmelagets supportere.

– Utrolig deilig følelse å få den applausen. Det viser at jeg har gjort noe bra. Det blir utrolig trist å reise fra Viking når vi gjør det så bra. Det er på tide på prøve noe nytt i en bedre liga, sier Berisha i C More Fotballs sending etter kamp.

Berisha sier samtidig at det ikke er bekreftet hvor han skal spille fremover.

Friskt Viking
Viking og Sarpsborg 08 hadde med seg en positiv inngang til kampen etter at de tok seg videre fra 4. runde i cupen. Dog måtte lagene spille 120 minutter og ut i straffesparkkonkurranse mot henholdsvis Kristiansund og Brann, noe som gjorde at tre dagers hvile trolig føltes litt lite.

Det var Viking som styrte kampen fra avspark, men Sarpsborg 08 klarte å organisere seg godt bakover det første kvarteret. Gjestene ble likevel tidvis baktunge, noe som gjorde at både Yann-Erik de Lanlay og Jón Dadi Bödvarsson begge kom til gode muligheter.

Etter en halvtime våknet Sarpsborg 08s nykomponerte spissduo, Kamer Qaka og Oliver Feldballe. Qaka fant sin spisskollega med en strøken pasning i bakrom, men selv om samarbeidet mellom den danske duoen fungerte godt, endte Feldballes avslutning i nettveggen.

Berisha med avskjedsgave
Veton Berishas kontrakt går ut på tirsdag og alt tyder derfor på at kampen mot Sarpsborg 08 var den siste i Viking-drakta for spissen. Da var det også passende å markere seg på en positiv måte. Etter 36 minutter fant nemlig 21-åringen rom i boksen - det var nok til at han kunne notere seg for sin tiende Tippeliga-scoring for sesongen. Berisha dro av seg trøya under feiringen og fikk et oppskriftsmessig gult kort.

– Nå kommer trolig Veton Berisha til å forsvinne, sa Kjell Jonevret til C More Fotball før kamp.

Vikings styreleder Charlie Granfelt bekreftet også at Berisha er ferdig i Viking.

– Veton Berisha vet jeg om. Han har fått tilbud, takket nei og vi ønsker ham lykke til. Det er ingen dramatikk rundt det, bekreftet han til C More Fotball i pausen.

Mistet ledelsen etter kort tid
Til tross for at scoringen var av det fortjente slaget, tok det ikke lang tid før Sarpsborg 08 plutselig var tilbake i kampen for fullt. Bortelaget fikk en corner like før pause, der Andreas Nordvik utnyttet at Austbø var på halvdistanse og stusset inn utligningen.

Dermed måtte Viking gå til pause på 1-1 og innse at de kastet bort det som var en svært fortjent ledelse.

– Vi har full kontroll. Mye skjer på deres halvtid. De er gode på kontringer og dødball, det visste vi, dessverre klarte vi ikke å stå imot. Jeg er trygg på at vi tar dette, sa Indridi Sigurdsson på vei inn til pause.

Viking fortsatte å dominere etter hvilen. De fleste hadde nok trodd at Berisha ville bli mannen som måtte redde hjem tre poeng, men også hans spissmakker Bödvarsson viste at han kunne være giftig. Duwayne Kerr var fullstendig på bærtur etter 53 minutter, og tapte en viktig duell - det gjorde at Bödvarsson luktet muligheten og enkelt sørget for 2-1.

Hjemmelagets spisser var likevel ikke ferdige for dagen. Veton Berisha ville sende et siste takk til Viking og gjorde det med en ny scoring. Fra 15 meter fikk han god tid til å sikte og sikret sin ellevte Tippeliga-scoring.

Sarpsborg-spurt
Mot slutten av kampen innså gjestene at de måtte fremover på banen dersom de skulle skape noe - og plutselig begynte laget å produsere sjanser. Først sendte Feldballe ballen rett i tverrliggeren fra et frispark, før Norvik avsluttet i stanga via Austbø.

Viking klarte likevel å komme seg unna bortelagets sterke avslutning. Det resulterte i at de for alvor er med i medaljekampen - mye takket spilleren som nå sier takk for seg.

Slik startet lagene:

Viking: Iven Austbø - André Danielsen, Indridi Sigurdsson, Anthony Soares, Kristoffer Haugen - Yann-Erik de Lanlay, Joackim Jørgensen, Karol Mets, Samuel Adegbenro - Jón Dadi Bödvarsson, Veton Berisha

Sarpsborg 08: Duwayne Kerr - Habib Bellaïd, Ole Heieren Hansen,  Andreas Nordvik - Kjetil Berge, Amin Askar, Olav Øby, Simen Brenne, Martin Thømt Jensen - Oliver Feldballe, Kamer Qaka