VILLE SE HVOR DET SKJEDDE: Lørdag gikk Kristoffer Hagen (27) og Anne-Marit Langø (22) bort til hotellet hvor massakren skjedde. I bakgrunnen skimtes Hotel Imperial Marhaba. – Uvirkelig, sier Hagen. FOTO: ANNE-MARIT LANGØ / PRIVAT
VILLE SE HVOR DET SKJEDDE: Lørdag gikk Kristoffer Hagen (27) og Anne-Marit Langø (22) bort til hotellet hvor massakren skjedde. I bakgrunnen skimtes Hotel Imperial Marhaba. – Uvirkelig, sier Hagen. FOTO: ANNE-MARIT LANGØ / PRIVAT

Bare tilfeldigheter gjorde at Kristoffer (27) og Anne-Marit (22) ikke var på stranden

Norske Kristoffer Hagen synes det er ekkelt å tenke på hvor nært han var terroren i Sousse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hagen er på ferie i den tunisiske badebyen med samboeren Anne-Marit Langø (22).

Da terroristen skjøt og drepte 38 personer på stranden, var han ved hotellbassenget bare noen hundre meter unna.

27-åringen hørte ikke skudd, men la merke til at folk strømmet opp fra stranden. I luften over dem svevet et helikopter og det var politifolk og militære over alt.

– Ekkelt å tenke på

Først lørdag skjønte han hvor nært han hadde vært dramatikken. Da Kristiansunds-paret kom ned på stranden, så de at åstedet for massakren bare var cirka 200 meter bortover stranden.

– Det er uvirkelig at det har skjedd her og ekkelt å tenke på hvor nær jeg var. Jeg får litt panikk av å tenke på det, sier Hagen til TV 2.

Bare tilfeldigheter gjorde at paret ikke var på stranden.

– I denne ferien har vi holdt oss mye ved hotellet, men alle tilbud om aktiviteter er nede på stranden. Hvem vet hva som hadde skjedd om vi ville gjøre en aktivitet akkurat på fredag. Egentlig er det bare tilfeldig at vi ikke var på stranden, sier Hagen.

– Dystert

Lørdag gikk de bort til Hotel Imperial Marhaba hvor over 70 mennesker ble skutt for bare to dager siden.

– Stemningen var dyster. Området var sperret av med gult bånd, solsengene stod der fortsatt og det var mange vakter. Politiet kjører frem og tilbake på stranden, sier Hagen.

Selv om reiseselskapet har bedt dem om å holde seg på hotellet, var de også ute og spiste lørdag kveld.

– De som jobber på hotellet sier at det ikke er noe problem å gå ut. Det er mange vakter og politi. Alle biler blir sjekket. Jeg er ikke redd, men vi lever i uvisshet. Vi vet jo ikke om det skjer noe mer, sier Hagen.

– Godt å komme hjem

Nå ser han frem til å komme hjem. Søndag kveld blir de hentet på hotellet og natt til mandag lander de på Gardermoen.

– Hjemreisen er fremskyndet noen timer av reiseselskapet. Vi fikk beskjed om det i går kveld. Det skal bli godt å komme hjem. Det er tryggere i Norge, sier Hagen.