FLAGGFLAUSE: CNN-teamet var tilsynelatende overbevist om at dette var et IS-flagg, midt i pride-paraden. SKJERMDUMP: YOUTUBE
FLAGGFLAUSE: CNN-teamet var tilsynelatende overbevist om at dette var et IS-flagg, midt i pride-paraden. SKJERMDUMP: YOUTUBE

Nei, CNN! Dette er ikke et IS-flagg...

Klarer du å se hva som er spesielt med flagget?

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var under dekningen av pride-paraden i London at den amerikanske nyhetskanalen kom litt skjevt ut. 

London-korrespondent Lucy Pawle hadde fått øye på det spesielle flagget, og hadde naturligvis også sikret seg flere stillbilder. Dermed var det bare for kanalens vaktsjefer å la seg pirre. CNN viet likså godt et helt segment til det de åpenbart trodde var IS-flagget.

– Det er åpenbart ikke arabisk

London-korrespondenten ble naturligvis raskt ringt opp for å kommentere oppdagelsen.

– Hvis du ser nøye på flagget, er det åpenbart ikke arabisk. Faktisk ser det ut som det kan være kaudervelsk, men det er veldig tydelig at det er IS-flagget, sier Pawle i innslaget.

Videre legger korrespondenten til at hun ser ut til å være den eneste som faktisk har oppdaget det sorte og hvite flagget – som helt klart skiller seg ut blant regnbueflaggene. 

– Ingen stiller noen spørsmål, eller påpeker det, sier hun. 

Deretter snakker hun om en mistenkelig mann i sorte klær som befinner seg i paraden. Kanalen henter til og med inn en sikkerhetsekspert som kommenter situasjonen.

Dildoer og buttplugger

Men at ingen andre hengte seg opp i flagget, har trolig en naturlig forklaring. Lucy Pawle har nemlig et godt poeng når hun påpeker at skriften ikke er arabisk. 

Flagget inneholder nemlig et utvalg symboler som skal forestille dildoer, buttplugger og andre sexleketøy. Leketøyene er arrangert slik at flagget parodierer flagget til terrorgruppen. 

CNN fjernet senere segmentet fra sine nettsider, skriver Huffington Post. Flere har imidlertid lastet opp videoen til nettsteder som Youtube. 

– Tror det er ekte

Den pinlige flaggtabben har fått bred omtale i utenlandske medier. I tillegg har mange reagert på dekningen i sosiale medier.