Tromsø  20150605.
Eliteserien fotball 2015. Tromsøs Marcus Hansson i kampen Tromsø IL- Molde på Alfheim Stadion fredag ettermiddag. Kampen endte 2-0. 
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix FOTO: BERTINUSSEN, RUNE STOLTZ /
Tromsø 20150605. Eliteserien fotball 2015. Tromsøs Marcus Hansson i kampen Tromsø IL- Molde på Alfheim Stadion fredag ettermiddag. Kampen endte 2-0. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix FOTO: BERTINUSSEN, RUNE STOLTZ /

Rekdals oddstips: Tror på "Gutan"

Kjetil Rekdal håndplukket Tromsø, Kristiansund BK og Sandnes Ulf fra Langoddsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I lørdagens oddstips spilte Rekdal på tre favoritter i lavere divisjoner. Nordstrand innfridde med 5-2 over Grei, men serieleder Oppsal tapte overraskende 1-2 for Trosvik, og opprykksjagende Vidar snublet hjemme mot Fana med 2-2. Søndag satser han på Tippeligaen og OBOS-ligaen:

TROMSØ - FK HAUGESUND (TIPPELIGAEN) H: 1,85 U: 3,45 B: 3,55
FK Haugesund har 13 poeng og ligger på den siste trygge plassen i Tippeligaen, Tromsø er på kvalik fire poeng bak. Selvsagt en viktig kamp for begge lag, Tromsø kan ikke tillate at det åpner seg en luke opp til trygg plass. Etter en elendig periode har "Gutan" begynt å plukke poeng. De spilte uavgjort mot både Odd og Rosenborg før de slo Molde 2-0 sist hjemmekamp - sterkt. Etter landslagspausen ble det riktig nok 1-2 tap på Marienlyst for hjemmesterke Strømsgodset, som har fått en positiv reaksjon med ny trener. Møter her FK Haugesund, som klarte ett poeng mot Mjøndalen hjemme sist. Tapte to strake for Start og Aalesund rundene før, og fremstår som et svakere lag enn Tromsø akkurat nå. Tromsø har fått skikk på keeperplassen etter Pål Vestly Heigres inntreden. Gudmund Taksdal Kongshavn, William Frantzen, Hans Norby og Lars-Gunnar Johnsen kan alle være ute for Tromsø, mens FKH mangler Tor Arne Andreassen. Det er mye på spill for disse lagene, Tromsø er greie favoritter hjemme på Alfheim.

KRISTIANSUND - NEST-SOTRA (OBOS-LIGAEN) H: 1,50 U: 3,65 B: 4,95
Kristiansund BK spilte en tøff cupkamp mot Viking på onsdag, som de tapte på straffer etter ekstraomganger og 2-2. Den kampen kan de fortsatt kjenne i beina. KBK er 1-4-2 hjemme i OBOS-ligaen, 4-1-1 borte. De sliter altså med å avgjøre kamper hjemme, men de tre siste uavgjortene er mot serieleder Sogndal, uavgjortspesialist Jerv, og ustabile Bryne. Møter laget som ligger sist i serien med bare åtte poeng, Nest-Sotra ser ikke ut til å ha nytt godt av å sparke Michael Schjønberg etter få kamper, den danske treneren som ble sett på som et scoop da han ble ansatt. Bortsett fra en meget overraskende 4-0 over Jerv har det gått trått, sist tapte de 0-3 for Ranheim.

SANDNES ULF - STRØMMEN (OBOS-LIGAEN) H: 1,60 U: 3,50 B: 4,35
Sandnes Ulf har opprykksambisjoner, og ligger på tredjeplass i OBOS-ligaen med 21 poeng. De ligger ett poeng bak Hødd som har en kamp mer spilt, dermed venter direkte opprykksplass med poeng her takket være bedre målforskjell. Det er superjevnt på øvre halvdel, de har kun tre poeng ned til Strømmen på tiende, så her må de levere. Ulf har to strake seire: 3-2 over Bærum og 3-1 over Hødd. De har slitt litt med å avgjøre kamper tidligere i sesongen, men kan begynne å komme seg nå. Strømmen var meget gode i mai, men etter å ha slått ut Lillestrøm av cupen har de 0-0 mot Fredrikstad og 1-2 for Follo i serien. På onsdag var de på Nadderud og tapte 1-5 for Stabæk i cupen. Den kampen kan sitte i beina enda, og forsvarer Fredrik Nilsen må sone karantene her etter utvisning i den kampen.