Kobe Bryant får ny lagkamerat, men det spørs hvor god tonen blir. FOTO: STEPHEN DUNN /
Kobe Bryant får ny lagkamerat, men det spørs hvor god tonen blir. FOTO: STEPHEN DUNN /

Kalte Kobe Bryant for voldtektsmann – nå er de lagkamerater

Det kan bli interessant første gang Kobe Bryant møter sin nye lagkamerat.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Larry Nance jr. er nok henrykt over at Los Angeles Lakers valgte ham med det 27. valget i årets NBA-draft, langt tidligere enn hva han var forespeilet.

Men det er nok med ganske stor ydmykhet at 22-åringen vil møte opp første gangen han møter lagets superstjerne Kobe Bryant på trening. 

For tre år siden skrev nemlig Bryants nye lagkamerat dette på Twitter: «Jeg håper virkelig at Kobe klarer å holde hendene sine til seg selv i Denver denne gang.. #voldtektsmann». (Meldingen er oversatt).

Her er bilde fra at Kobe Bryant (i midten) foralter rettslokaet i Denver fra 2004.
Her er bilde fra at Kobe Bryant (i midten) foralter rettslokaet i Denver fra 2004.

Kobe anklaget for voldtekt
Nance jr. referer da til at Kobe Bryant ble arrestert og siktet for voldtekt i Denver i 2003. Saken fikk store konsekvenser for Bryant økonomisk, både McDonalds og Nutella terminerte sine gigantiske sponsorkontrakter med Lakers-ikonet.

Bryant ble frikjent ettersom at anklageren trakk sitt vitnemål, men utstedte en offentlig beklagelse hvor han poengterte at han så på det som at begge parter hadde samtykket til akten, men forsto at anklageren ikke opplevde det på samme måte.

Senere betalte også Bryant et ukjent beløp i erstatning. 

Slettet meldingen - men for seint
Nance jr. slettet meldingen kun minutter etter at det ble klart at han ble valgt av Lakers, men meldingen ble selvfølgelig dratt opp ganske raskt av amerikanske journalister like etter at valget var gjort.

Sporstlig leder for Lakers Mike Kupchak fortalte ESPN at han og medieansvarlig, John Black, har snakket med Nance jr. om meldingen, men at det blir noe de to spillerne må finne ut av selv. 

- Du fortjener ikke å snakke til meg
Det kan bli ubehagelig for 22 år gamle Nance jr. Bryant er ikke bare kjent som en av tidenes beste spillere, han er også kjent som en hensynsløs konkurransemann og er ikke redd for å si hva han mener til sine lagkamerater. Forrige sesong gikk han i strupen på flere av sine lagkamerater på trening og kalte dem blant annet for toalettpapir. En som virkelig fikk erfare dette er Smush Parker som spilte for Lakers fra 2005 til 2007 har fortalt dette om Bryant.

- Jeg forsøkte å snakke med Kobe engang utenfor banen. Om fotball eller noe som ikke var relatert til basketball. Da fortalte han meg rett ut at jeg aldri skulle snakke til ham. At jeg ikke hadde gjort meg fortjent til det. 

Den eneste feilen Parker hadde gjort var at han ikke var en spesielt god spiller (Parker spiller for tiden i Mongolia), så det spørs hva slags behandling Nancy jr. får. 

Flere som har dummet seg ut
Det er også flere spillere fra årets draft som kan komme til å angre på tidligere meldinger på sosiale medier. Bobby Portis ble valgt av Chicago Bulls som nummer 22, men var en ivrig Miami Heat fan for fire år siden.

Da skrev han: «F### ta Rose og Bulls» da disse spilte mot Heat i sluttspillet. 

Frank Kaminsky ble valgt som nummer ni av Charlotte Hornets, i ett blogginnlegg i fjor skrev han det rett og slett så kjedelig ut å spille for en klubb som Charlotte fordi de hadde så få fans på kamper. 

Erter førsteårsspillerne
I amerikansk idrett er det en veldig tradisjon for å la førsteårsspillerne gjennomgå. Minnesota Timberwolves spanske stjerne Ricky Rubio skrev spøkefullt følgende på Twitter etter at klubben hans hadde valgt Karl-Anthony Towns med førstevalget: 

«Hei @KarlTowns !! Håper du er klar for å plukke opp skittentøyet mitt i morgen ?? Velkommen rookie».

Der Rubio bare spøkte er det nok ikke tvil om at det kan være noen førsteårsspillere som kan få gjennomgå vesentlig mer enn vanlig.