DREPT: Mannen som ble funnet halshugget ved en fabrikk i Frankrike fredag er identifisert til å være 54 år gamle Herve Cornara (54). Foto: AFP
DREPT: Mannen som ble funnet halshugget ved en fabrikk i Frankrike fredag er identifisert til å være 54 år gamle Herve Cornara (54). Foto: AFP

Herve Cornara (54) ble halshugget i Frankrike i går 

Den 35 år gamle småbarnsfaren som er mistenkt å stå bak drapet, skal ha tatt en selfie sammen med hodet og sendt bildet via WhatApp til et canadisk nummer, opplyser franske myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen som ble funnet halshugget utenfor en fabrikk i Frankrike fredag er identifisert til å være Herve Cornara (54).

Hodet hans var festet til inngangsporten inn til den amerikansk eide frabrikken Air Products, som ligger i Saint-Quentin-Fallavier, om lag 40 kilometer fra Lyon. Ved siden av hodet var det plantet to IS-flagg.

Mannen som er mistenkt for drapet skal ifølge franske myndigheter ha tatt en selfie sammen med hodet, og sendt bildet via WhatsApp til et mobilnummer i Canada, melder nyhetsbyrået AP. 

Franske etterforskere jobber for å finne ut hvem telefonnummeret tilhører, men kan ikke bekrefte spekulasjoner som går på at mottakerpersonen nå befinner seg i Syria. 

Politiet har hentet kona

35-åringen, en lastebilsjåfør med bånd til radikal islamisme, sitter i varetekt, sammen med søsteren og kona. 

Ifølge påtalemyndigheten i Paris nekter mannen å forklare seg for politiet. Kona har forklart at mannen er en helt vanlig muslim, som på fredag dro på jobb til vanlig tid klokken 07.

Han ble pågrepet inne på fabrikkområdet  og politiet tror han hadde planer om å sprenge hele fabrikken i luften. I en mindre eksplosjon han forårsaket på vei inn til fabrikkområdet, ble to personer såret.

Ingen gruppering har foreløpig sagt at de står bak angrepet.

Økt beredskapsnivå

Angrepet fikk statsminister Manuel Valls til å avbryte et besøk i Sør-Amerika og reise hjem i full fart. Lørdag skal han delta på et krisemøte med president François Hollande og andre ministre.

Hollande har økt beredskapen til høyeste nivå i regionen der angrepet skjedde. Ifølge Valls må Frankrike forberede seg på at det kommer flere terrorangrep.

Den mistenkte 35-åringen ble overmannet av brannmenn etter at han hadde kjørte en varebil inn i en lagerbygning med beholdere med farlig gass og kjemikalier. (TV 2/ NTB)