I MINIBANK-KØ: Grekerne er bekymret for framtiden. Milliarder av euro er de siste ukene tatt ut av greske banker. Foto: AP
I MINIBANK-KØ: Grekerne er bekymret for framtiden. Milliarder av euro er de siste ukene tatt ut av greske banker. Foto: AP

Eurogruppen møtes uten Hellas

Det greske låneprogrammet utløper tirsdag kveld, bekrefter eurosjef Jeroen Dijsselbloem. Samtidig samles eurogruppen - uten Hellas i møterommet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Eurogruppen holder møte lørdag, og den greske finansministeren Yanis Varoufakis fremmet et gresk ønske om en utsettelse så de kan holde en folkeavstemning neste søndag.

Men kreditorene i EU og IMF sier nei og gjør det klart at låneprogrammet fortsatt utløper tirsdag. Samtidig legger de ansvaret på den venstreorienterte regjeringen i Aten, som kreditorene mener avbrøt forhandlingene før de var ferdige.

Eurogruppen går rett i nytt møte lørdag for å diskutere konsekvensene av avgjørelsen. Da er ikke Hellas med i møtet.

– Vi beklager at forhandlingene ble avbrutt av grekerne, og at nye samtaler ikke er mulig, sier Dijsselbloem til pressen i Brussel.

Kreditorene i EU og IMF har tilbudt Hellas en fem måneders forlengelse av låneprogrammet og bistand på rundt 15,5 milliarder euro, inkludert de 7,2 milliardene som fortsatt står igjen i låneprogrammet. (©NTB)