Hansens kjempetabbe ødela for Rosenborg

Molde fikk med seg ett poeng i storkampen etter André Hansens brøler.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg-Molde 1-1

Storkampen på Lerkendal mellom Rosenborg og Molde fikk ingen vinner.

Det sørget to mål på 116 sekunder for. 

En scoring av Alexander Søderlund like etter halvtimen og en kjempetabbe av trøndernes målvakt, André Hansen, mindre enn to minutter senere gjorde at det ble 1-1 i oppgjøret Molde i utgangspunktet måtte vinne for å ha noen som helst slags sjanse til å gi RBK kamp om gullet. 

Se Stabæk-Strømsgodset 20.00 på TV 2 Zebra og Sumo.

– Avstanden er jævlig ålreit
Med det er avstanden lagene imellom fortsatt 11 poeng i Rosenborgs favør.

– I andreomgangen har vi god kontroll og burde ha scoret flere mål. Vi viser at vi er det beste laget, og i de siste 20 minuttene er vi klart best. Da ligger de jo strødd. Vi burde jo ha fått med oss tre poeng, men det var viktig ikke å tape i dag, sa RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til C More etter kampen.

Ifølge C More-ekspert Joacim Jonsson er Moldes gullsjanser nå ikkeeksisterende.

Det ville en diplomatisk Ingebrigtsen ikke spekulere i.

– Jeg er ikke så opptatt av Molde. Jeg vet ikke om vi er kvitt dem, men vi synes avstanden ned er jævlig ålreit. 

Skullerud om egen fremtid: – Jeg skal fortsette å trene Molde
Molde-trener Tor Ole Skullerud var «fornøyd med den første timen» og skrøt av en «flott fotballkamp».

Men heller ikke han ville svare direkte på om resultatet gjør at Molde en gang for alle kan si adjø til ligagullet.

– Vi har vel sagt i den siste tiden av vi ikke har sett ut som noe lag som kan ta gull. Rosenborg har vært fantastiske, og jeg er imponert over det de har gjort. Vi er 11 poeng bak, så vi får bare jobbe dag for dag. Jeg melder oss ikke ut av noe som helst, men alle ser hvordan tabellen ser ut. Vi får en tøff høst om vi skal ta seriegull, sa han. 

Når spørsmålet så kom om hans egen fremtid, var Skullerud igjen kryptisk.

– Hva jeg ønsker selv? Jeg skal fortsette å trene Molde. Det er det eneste jeg har å si om saken, og det er det jeg har sagt hele sesongen. 

Frenetisk start på kampen
Ingebrigtsen sa før kampen at Skulleruds valg med å stille med fem mann i forsvar var «skuffende defensivt».

I innledningen var gjestene alt annet enn defensive.

André Hansen måtte i aksjon allerede rett fra avspark og bommet, med solen i ansiktet, på en høy ball. Det påfølgende innlegget fra Elyounoussi var ikke langt fra å gi Molde ledelsen før minuttet var spilt.

Samme mann fikk en god mulighet bare fem minutter senere, men satte innlegget fra Hussain like over mål fra kloss hold.

Men vertene la seg ikke akkurat bakpå selv om gjestene fikk offensivt ut. Like før Elyounoussis andre sjanse, kunne, og kanskje burde, Søderlund ha gitt trønderne ledelsen. Et innlegg fant spissen umarkert på syv meter, men landslagsspilleren traff ikke ballen rent og måtte se en gedigen sjanse renne ut i ingenting. 

Samme mann var igjen frempå etter kvarteret, men 27-åringens hodestøt fra åtte meter var ikke like potent som innlegget han fikk fra Mikael Dorsin.

Hansens supertabbe
Angrepene fortsatte å komme på Lerkendal, og Helland var to ganger nære på å sende hjemmelaget foran.

Først prøvde han seg på en frekk frisparkvariant ved å sikte på Ørjan Håskjold Nylands nærmeste hjørne fra 25 meter etter 20 spilte minutter, men den overraskende manøveren fikk ikke ønsket resultat.

Tre minutter senere var han enda nærmere, men avslutningen med høyrefoten inne i 16-meteren, etter å ha blitt spilt fri av Fredrik Midtsjø, gikk harmløst til side for mål. 

Bortelaget var farlig frempå like før halvtimen helt til Sander Svendsen ble avblåst for offside, før målene som måtte komme omsider kom.

Det første gikk til Rosenborg. 

Et innlegg fra siden fører til god gammeldags klabb og babb i feltet, og ballen ender til slutt opp hos Søderlund. Spissen tar ned ballen på kassen og sender trønderne på fullsatte Lerkendal i ekstase med en avslutning forbi Nyland fra fem meters hold.

Den ekstasen varte i to minutter.

Joona Toivio slår et i utgangspunktet ufarlig innlegg inn fra høyresiden mot nærmeste stolpe, men Hansen presterer, på nærmest uforklarlig vis, å fomle ballen inn i eget nett.

En ukarakteristisk tabbe av RBKs sisteskanse, og vips var lagene like langt.

– Det er fryktelig klønete av Hansen. Den måten han prøver å ta ballen på er ikke noe man ser ofte fra keepere. Det er fryktelig klønete, var Steffen Iversens dom i C Mores pausesending.

– Det der er straffe
1-1 stod seg til pause, men Rosenborg var nære på å ta ledelsen igjen umiddelbart etter hvilen da Mike Jensen bestemt seg for å fyre løs fra skrått hold inne i boksen. Dessverre for alle feststemte trøndere trillet ballen så vidt utenfor Nylands høyre stolpe.

Tempoet i starten av andreomgangen var betydelig lavere enn starten av den første, men like før timen ble det for alvor liv i kampen igjen. Først mente Molde at de burde hatt straffespark da Stefan Strandberg tok Kamara, og ikke ballen, idet sistnevnte skulle avslutte fra kloss hold.

– Det der er straffe. Der er Rosenborg heldige, var dommen til C More-kommentator Bengt Eriksen.

Et par minutter senere var Jensen og Tobias Mikkelsen frempå hver sin gang i løpet av to minutter, men ved begge anledningene var avslutningene til de farlige danskene for svake.

Og etter 70 minutter skulle Mikkelsen synde igjen.

Dansken får servert en presis pasning fra innbytter Riku Riski på åpent mål, men makter ikke å treffe ballen rent og sender ballen utenfor målet til en takknemlig Håskjold Nyland. Kampens største sjanse, og kampen største bom.

Rosenborg-sjanser
Mye i kampens siste halvdel handlet om Mikkelsen.

Seks minutter før slutt, idet Molde-spillerne ble stadig mer slitne, fikk han en ny sjanse, men denne gangen avsluttet han midt på Nyland i Molde-buret.

I kampens siste ordinære spilleminutt var det Riskis tur til å få en stor mulighet, men en solid Vegard Forren i Molde-forsvaret fikk avverget i siste liten.

Flere sjanser ble det ikke, og lagene måtte derfor dele poengene. Dermed er Rosenborg fortsatt på jakt etter sin første seier mot Molde siden 2012.

Slik startet lagene:

Rosenborg: André Hansen - Jonas Svensson, Stefan Strandberg, Jørgen Skjelvik, Mikael Dorsin - Mike Jensen, Ole Kristian Selnæs, Fredrik Midtsjø - Pål André Helland, Alexander Søderlund, Tobias Mikkelsen

Molde: Ørjan Håskjold Nyland - Martin Linnes, Joona Toivio, Vegard Forren, Ruben Gabrielsen, Knut Olav Rindarøy - Etzaz Hussain, Harmeet Singh, Mohamed Elyounoussi - Sander Svendsen, Ola Kamara