Trayvon (19) ble verdens raskeste tenåring noensinne

Og er langt foran Usain Bolts tider på samme alder. Se løpet som gjorde at han som første tenåring er klar for USAs VM-lag!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Friidrettsverdenen hevder å ha funnet Usain Bolts arvtager. 

Trayvon Bromell heter han, men 19-åringen kan fort overgå mannen som regnes som tidenes raskeste.

Denne uken sprang han den raskeste 100 meteren en tenåring noen gang har gjort, er verdens tiende raskeste mann uansett alder, og ble den første tenåringen i historien til å bli tatt ut på et amerikansk 100 meter-lag til et VM.

Og ikke minst ligger han langt foran Bolts tider på samme alder.

Se Bromell, i gult i bane fire, bli nummer to bak Tyson Gay på tiden 9,96 i det amerikanske mesterskapet natt til lørdag i videovinduet over. Resultatet gjorde at han er klar for VM.

Sprang enda raskere i 2014
Det var tidligere denne uken i et kvalifiseringsheat i det amerikanske mesterskapet i Eugene, Oregon, at Bromell sprang på den mildt sagt utrolige tiden 9.84.

Det er samme tiden Donovan Bailey satte verdensrekord på i 1996, og tiden er historiens tiende raskeste. 

– Jeg er veldig overrasket - jeg trodde ikke jeg skulle springe så fort. Dette er galskap, sa han i etterkant, skriver CNN.

Rekorden har selvsagt Bolt fremdeles med 9.58, men jamaicaneren har vært en skygge av seg selv så langt denne sesongen og har beskjedne 10.12 som beste tid så langt. I VM i Beijing i august er det ventet at Bolt vil få tøff kamp av Justin Gatlin og nevnte Gay, men nå vil de også være oppmerksomme på tenåringen fra St. Petersburg i Florida. 

Bromell, som for bare fem år siden slet med kneskader som gjorde en idrettskarriere høyst tvilsomt, markerte seg allerede i fjor med tiden 9.77 - men da var vinden i overkant sterk til at løpet kunne registreres i historiebøkene

Tidene han har løpt på de siste årene er likefullt verdt å merke seg. Han ligger nemlig langt foran de personlige rekordene til Bolt og co. da de var på samme alder.

Bromell knuser Bolts tider
Som 18-åring kom Bromell seg under 10 sekund. 9.97 for å være presis. 

Bolt, Asafa Powell og Gatlin kom seg ikke under 10 sekunder før de var 21. For Gay skjedde det ikke før han var 24.

Det viser en detaljert oversikt The Telegraph har utarbeidet.

Statistikken viser videre at bare Bolts landsmann Yohan Blake var raskere enn Bromell som 16- og 17-åring, men fra og med da har Bromell distansert også den 25 år gamle gullvinneren på 100 meter fra Daegu-VM i 2011.

Gatlin, verdens raskeste mann så langt i år, var ikke nede på Bromells tid, 9.84, før han var 30.