Aksel Hennie fikk endelig bestekameraten til å hoppe i fallskjerm

– Det var helt sjukt, sa en ekstatisk Nicolai Cleve Broch etter hoppet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Voss (TV 2): Aksel Hennie er en gjenganger på Ekstremsportveko, og har over 1000 fallskjermhopp.

Bestekameraten Nicolay Cleve Broch har derimot ikke delt Hennies faciniasjon for ekstremsport - før nå.

Se hoppet og de andre ekstreme aktivitetene i videovinduet over!

Fredag fikk han og skuespillerkollega Ingrid Bolsø Berdal virkelig utfordret seg selv. De starter dagen med en helikoptertur til solfylte og snødekte Lønahorgi. Der spiste de frokost, før de fløy ned igjen fra fjellet i paraglider.

Bolsø Berdal ble tatt litt på senga under flyturen.

– Det var en liten snurrerunde der som kom litt brått på, som han ikke hadde fortalt om at han hadde tenkt å gjøre, sa hun og så smilende opp på tandempiloten hun fløy med.

– Nei, det var fantastisk artig. Det må jeg virkelig si, understreket hun.

– Nå har jeg gjort noe du ikke har gjort

Aksel Hennie stod på bakken og tok imot Bolsø Berdal og Cleve Broch, og sistnevnte kom kjapt med et lite stikk.

- Han er jo råtassen som gjør alt, men nå har jeg gjort noe som du ikke har gjort, sa Cleve Broch til sin mer erfarne ekstremsportkamerat rett etter landingen.

Men paragliding var bare oppvarmingen. For Hennie hadde invitert de to skuespillerkollegaene til å teste ut hans lidenskap - fallskjermhopping.

– Jeg har prøvd å dra han med opp hit mange ganger, men dette er første gang han blir med. Alle felles referanser man kan ha er fantastisk, og jeg har drevet utrolig mye med fallskjemhopping for eksempel. Det er veldig vanskelig å forklare den følelsen man får når man hopper et fallskjemhopp, men nå kommer han til å oppleve det selv. Det gleder meg meg til, sa Hennie, før kameraten kontret:

– Jeg grugleder meg.

Mer ekstremt fra helikopter

Ikke nok med at de skulle hoppe sitt aller første fallskjermhopp, så skulle de også kaste seg ut fra et helikopter. Det gir et helt annet sug i magen enn å hoppe fra fly forteller Hennie.

– Du faller på en helt annen måte fra et stillestående helikopter, enn fra et fly. Du blir ikke tatt av en vind som gjør at du kjenner at du har motstand. Så på den måten så føles det mye mer ut som den følelsen man kategoriserer som et fall, forklarte han.

– Så det er mer ekstremt å hoppe fra et helikopter enn fra et fly?

– Det er en mye mer ekstrem opplevelse, og det er også ekstremt i den naturen her. Så egentlig alt ved det hoppet er mer ekstremt enn det man vanligvis vil gjøre på sitt første tandemhopp, understreket skuespilleren.

Etter en nervøs oppladning kastet kameratene seg ut fra det samme helikopteret, og fikk endelig nyte opplevelsen sammen.

Det var en meget ekstatisk Cleve Broch som landet trygt nede på bakken.

– Det er ikke mulig! Herregud for et sikksykt kick! Det var helt sjukt. Det ga mening, det da mening etterhvert, sa han før han rett og slett måtte ta en pust i bakken.

Så ventet klemmen fra bestekameraten.

– Jeg er veldig imponert, også er jeg litt lykkelig på hans vegne, avsluttet Hennie.