– Den sykeste scoringen i Tippeligaen hittil i år!

Kunstscoring av Matthías Vilhjálmsson da Start slo Aalesund i Kristiansand.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Start - Aalesund 3-1

Se Vilhjálmssons kunstscoring og resten av høydepunktene i videovinduet øverst!

Start stod uten seier på de tre siste hjemmekampene, men fikk en etterlengtet opptur da Aalesund ble beseiret 3-1 lørdag ettermiddag.

Start tok tidlig initiativ i kampen, og allerede i kampens 2. spilleminutt skulle de gulkledde få uttelling.

Et Espen Hoff-innlegg fant Vilhjalmsson alene midt i Aalesunds sekstenmeter, og islendingen lot ikke muligheten gå fra seg. Med et nydelig brassespark sendte Vilhjálmsson ballen i perfekt bue over en sjanseløs Sten Grytebust i Aalesund-buret.

– Helt vanvittig! Det er den sykeste scoringen i Tippeligaen hittil i år, utbrøt TV 2s fotballekspert Ole Martin Årst i pausen.

Hovedpersonen selv var mer beskjeden, men erkjente at det var en av hans bedre scoringer.

– Jeg hadde en brasse i 2013, men denne var faktisk bedre. Det var deilig å se den gå inn, sa Vilhjálmsson på vei inn til pause.

Espen Børufsen doblet Start-ledelsen i kampens 21. spilleminutt, før Aron Elís Thrándarson reduserte bare minuttet senere.

Andre omgang bølget frem og tilbake med sjanser for begge lag, men omgangens eneste scoring skulle ikke komme før i kampens 85. minutt.

Robert Sandnes fikk kjempetreff på en volley, men avslutningen traff Tero Mäntyläs arm fra svært tett hold. Dommer Ola Gya var imidlertid ikke i tvil og pekte på straffemerket, til store Aalesund-protester.

Starts 17 år gamle midtbanemann Kristoffer Ajer var sikkerheten selv fra ellevemeteren og fastsatte sluttresultatet til 3-1.

– Det var ufattelig deilig og viktig. Jeg synes vi spilte en bra kamp mot Odd forrige runde, så når vi tar tre poeng i dag er det veldig viktig. Da får vi selvtillit, og det er viktig for oss oppsummerer Start-kaptein Gudmundur Kristjánsson like etter kampslutt.

– Blir ranet

Aalesunds keeper og kaptein Sten Grytebust var naturligvis ikke like fornøyd, og følte seg urettferdig behandlet av dagens kampleder.

– Vi blir ranet for sjansen til å ta poeng på slutten. Dommer gjør en kjempe-dobbeltfeil. Jeg skjønner ikke hvordan det er mulig. Jeg holder ballen fast. Jeg lurer på om jeg holder ballen et sekund før han sparker den ut av hendene mine. Og så en volley fra en meter! Jeg ser det ikke, sier en frustrert Grytebust.

Attraktiv islending

Tidligere i uken skrev Fædrelandsvennen at Start skal ha avslått et bud på rundt 2 millioner kroner på Vilhjálmsson fra en russisk toppserieklubb. Etter lørdagens kunstscoring er ikke akkurat islendingens sjanser for å prøve seg i en større liga noe mindre.

– Jeg føler ikke han har fått ut potensialet sitt i Tippeligaen. Han er en ganske komplett spiller. Stor og sterk, god på hodet og en vanvittig god avslutter. Han kan fort lykkes i en større liga, sier Årst.

– Sånn som den økonomiske situasjonen klubben er, kan de ikke takke nei til gode tilbud, legger han til.