VIL HJEM: Familien Bogaerts er på ferie i Sousse. Julia, mamma Julie og pappa Joachim vil helst reise hjem så snart som mulig. Kosekaninen Bumba er god å ha. FOTO: FREDRIK GRÆSVIK / TV 2
VIL HJEM: Familien Bogaerts er på ferie i Sousse. Julia, mamma Julie og pappa Joachim vil helst reise hjem så snart som mulig. Kosekaninen Bumba er god å ha. FOTO: FREDRIK GRÆSVIK / TV 2

Julia (2) merket at noe var galt

SOUSSE (TV 2): – Det føltes som å være i en krigssone, sier pappa Joachim Bogaerts. Familien føler seg trygge på hotellet, men vil dra hjem så fort som mulig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den belgiske familien skulle egentlig være på ferie i Sousse frem i en uke til, men nå ønsker de reise hjem så fort som mulig.

– Vi er ikke redde, men vi kunne ikke tilgitt oss selv om noe skulle skje, sier pappa Joachim Bogaerts lørdag morgen.

I SOUSSE FOR TV 2: Rudi Jakobsen og Fredrik Græsvik.
I SOUSSE FOR TV 2: Rudi Jakobsen og Fredrik Græsvik.

TV 2 møter den lille familien på hotellet Alhambra, bare to hoteller bortenfor Hotel Imperial Marhaba som ble angrepet fredag.

– Som en krigssone

Joachim, Julie og datteren Julia på snart to år nøt sol og varme i den tunisiske badebyen Sousse da idyllen ble brutt fredag formiddag. En mann med automatvåpen gikk til angrep på turister. 38 mennesker var døde og 36 skadd før gjerningsmannen selv ble skutt og drept.

Få siste nytt i vårt livesenter

Pappa Joachim forteller at de hørte ambulanser og at de senere så helikoptre i luften.

– En stund føltes det som å være i en krigssone, sier Joachim Bogaerts.

Foreldrene forteller at også lille Julia merket at noe var galt. På hotellet er det mye aktiviteter for barn, men utpå dagen stoppet det helt opp.

Julia ville gjerne fortsette å leke, men alt hadde stoppet. Hun merket at de voksne oppførte seg annerledes, forteller foreldrene. I dag er kosekaninen Bumba god å ha og Julia smiler lurt til fotografen.

Nå avbryter de ferien og reiser hjem til Belgia så fort som mulig.

Vil hjem

Norske Didrik Danielsen forteller at de britiske turistene på hans hotell har blitt evakuert i løpet av natten, men at nordmennene har fått beskjed av reiseselskapet Detur at de kan reise hjem først på mandag.

– Men vi tok kontakt med forsikringsselskapet vårt, og de prøver å få oss hjem i dag, sier Danielsen til TV 2.

Busslaster med turister er på vei til Enfidha-Hammamet flyplass i håp om å kunne reise hjem, skriver nyhetsbyrået AP.

Storbritannias utenriksminister Phillip Hammond sier at det er sannsynlig at en stor del av de drepte er britiske.