GRUNN TIL Å SMILE: Larvik-spillerne har gode muligheter til å ta seg videre fra gruppespillet i neste sesongs Champions League, skal vi tro Harald Bredeli. Her fra semifinalen mot russiske Dinamo Volgograd i Budapest forrige sesong.
Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix.
GRUNN TIL Å SMILE: Larvik-spillerne har gode muligheter til å ta seg videre fra gruppespillet i neste sesongs Champions League, skal vi tro Harald Bredeli. Her fra semifinalen mot russiske Dinamo Volgograd i Budapest forrige sesong. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix.

Larvik møter Katrine Lundes nye klubb i Champions League

– Dette er en bra trekning for Larvik, sier Harald Bredeli.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag kveld ble gruppene til neste års Champions League trukket. 

Og førsteseedede Larvik, som måtte gi tapt i finalen forrige sesong, kunne ha fått en betydelig vanskeligere gruppe.

– De unngikk de verste kanonene
I gruppe A må de ut mot slovenske Krim, russiske Rostov-Don, som har hentet Katrine Lunde til klubben, og vinneren av kvalifiseringsgruppe 2. Den gruppen består av Esbjerg, Baia Mare, BNTU Minsk og Ankara fra Tyrkia.

– Ja, summa summarum er dette en bra trekning. Det er litt spennende med Katrine Lunde og det nye laget hennes. Krim, som de fikk fra seedingnivå to, er et mye bedre lag å møte enn alternativene Vardar eller Bucuresti. De kunne ha vært heldigere enn å få Rostov fra nivå tre, men det var bra at de unngikk Györs kvalifiseringsgruppe, sier TV 2s håndballekspert Harald Bredeli, og legger til:

– De unngikk de verste kanonene Vardar, Györ og Bucuresti, så alt i alt er dette bra.

Gruppespillet starter helgen 16.-18. oktober og avsluttes 20.-22. november.

– De er nærmere å være sjanseløse enn å ha en sjanse
Neste sesong kan vi ha to norske representanter i gruppespillet, men Glassverket må i så fall kvalifisere seg.

Det blir ikke bare enkelt. 

Laget var seedet på nivå to bak storlagene Györ og Esbjerg til kvalifiseringsturneringen etter å ha fått et såkalt «wildcard» til kvalifiseringen forrige uke. De endte opp med laget ingen ville trekke: Györ.

Bare ett lag går videre fra hver gruppe, og Glassverket må også ut mot nederlandske Sercodak og serbiske Radnicki Kragujevac.

Det kan fort bli svært så tøft, tror Bredeli.

– Gruppen er ikke vanskelig, men Györ er vanskelig. Det er faktisk det vanskeligste de kunne fått i og med at bare én går videre. De vant jo Champions League to år på rad, før de falt litt sammen forrige sesong på grunn av skader og graviditeter. Ingenting er umulig, men de er nærmere å være sjanseløse enn å ha en sjanse, sier TV 2s håndballekspert. 

Kvalifiseringsturneringen spilles 12.-13. september. I den andre gruppen møtes Esbjerg, Baia Mare, BNTU Minsk og Ankara fra Tyrkia.

På herresiden skal Elverum ut mot østerrikske Alpla, bosniske RK Borac og OCI Lions fra Limburg i Nederland. 

– Det der er mulig for Elverum. Det er overkommelig motstand, så det er fullt mulig.