TATT PÅ SEG SKYLDEN: Den islamistiske gruppa al-Shabab. (FOTO: SCANPIX)
TATT PÅ SEG SKYLDEN: Den islamistiske gruppa al-Shabab. (FOTO: SCANPIX)

Minst 50 drept etter terror i Somalia

Den islamistiske gruppa al-Shabab har tatt på seg skylden for angrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I Somalia har den islamistiske terrorgruppen al-Shabab angrepet en militærforlegning som tilhører den afrikanske union, ved byen Lego, ifølge den burundiske hæren.

al-Shabab skal ha sendt inn en selvmordsbomber med bil først, deretter angrep væpnede menn.

– Flere soldater ble også såret, og dødstallet kommer trolig til å stige, sier hærens talsmann Gaspard Baratuza fredag kveld.

Det voldsomme angrepet startet da en selvmordsbomber kjørte en bil fylt med eksplosiver inn i basen i landsbyen Lago i Sør-Somalia i morgentimene fredag.
Deretter stormet opprørere væpnet med maskingevær og rakettdrevne granater basen, som ligger rundt ti mil nordvest for hovedstaden Mogadishu.

Basen var bemannet av rundt 100 burundiske soldater, som deltar i AUs Somalia-styrke AMISOM. Den består av 22.000 soldater fra en rekke land.

Den ytterliggående, somaliske opprørsgruppa al-Shabaab har tatt på seg ansvaret for angrepet, ifølge lokale medier.

Al-Shabaab ligger i krig med regjeringen i Mogadishu. Islamistgruppa har dessuten stått bak en rekke terrorangrep i Somalia og nabolandet Kenya de siste årene.

I Somalia har den islamistiske terrorgruppen al-Shabab angrepet en militærforlegning som tilhører den afrikanske union, ved byen Lego.

al-Shabab skal ha sendt inn en selvmordsbomber med bil først, deretter angrep væpnede menn.

TV 2/ NTB