I TUNISIA: Kim Hogndal og Jeanett Solli er på ferie i Sousse med barna. De er bare noen hoteller fra der det var et terrorangrep fredag ettermiddag. Foto: Privat
I TUNISIA: Kim Hogndal og Jeanett Solli er på ferie i Sousse med barna. De er bare noen hoteller fra der det var et terrorangrep fredag ettermiddag. Foto: Privat

Norske Kim (33) og familien i Sousse: – Vi er livredde

Norske Kim Hogndal (33) og Jeanett Solli (35) fra Østfold er på ferie i Sousse med barna deres på 9 og 12 år. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi er like ved, og det går bra med oss. Vi har akkurat fått høre om det, sier Kim Hogndal (33) til TV 2 på telefon fra Sousse i Tunisia. 

Han er på ferie i Sousse med samboeren Jeanett Solli (35) og deres to respektive barn på tolv og ni år. 

27 mennesker drept

Tidlig fredag ettermiddag ble to turisthoteller angrepet i byen Sousse i Tunisia. Ifølge departementet er minst 27 mennesker drept i angrepet mot hotellene.

Det er tatt bilder av folk som ligger drept på stranden.  

Ifølge talsperson Mohammed Ali Aroui skal en av gjerningspersonene være drept, og politiet jakter fortsatt det som trolig er den andre gjerningspersonen.

– Jeg er livredd

Det skal være 114 norske turister i Sousse, deriblant familien Hogndal/Solli.

– Jeg er livredd rett og slett. Jeg vet ikke om det er flere terrorister. Jeg hører at en er drept og en har stukket av, men alt er så uklart, sier Kim Hogndal til TV 2.

Det ligger et par hoteller mellom deres hotell og der angrepet har vært. De har nå blitt evakuert til rommet sitt. 

– Vi vet ingen ting og har fått veldig lite informasjon, sier han.

– Hva skal jeg gjøre?

Det er spekulert i terrorgruppen Islamsk Stat (IS) står bak angrepet, noe som opprører Hogndal.

– Jeg er redd for at de skal komme hit. Jeg går rundt og tenker på hvor vi kan gjemme oss og hva jeg skal gjøre, sier han. 

– Hvordan har barna det?

– De vet ingenting. Vi sa at vi måtte være på rommet litt, men vi vet ikke hva som har skjedd, sier han. 

Ble hentet opp fra stranden

Norske Daniel Marin er også på ferie i Sousse. Han har vært i Sousse siden mandag, og bor et par hoteller bortenfor angrepet. 

– Vi lå på stranda da livvaktene kom bort og sa vi måtte forlate stranda. Mange kom ned til stranden for å hjelpe til med å få alle bort, forteller Daniel til TV 2. 

Han sier de ikke fikk noe beskjed om hva som skjedde. 

– Folk ble ganske bekymret. Vi fikk beskjed om å ringe UD. Det var litt stressa stemning. Senere fikk vi vite at det hadde vært en terrorhandling, sier Daniel til TV 2. 

Toten-kvinne: Hørte masse skudd rundt oss

Opplands Arbeiderblad har snakket med en kvinne fra Østre Toten. Hun ferierer på nabohotellet til et av hotellene der angrepet har skjedd. 

– Vi lå på stranden da vi plutselig hørte masse skudd like ved siden av oss. Vi tok beina fatt og løp inn på hotellrommet hvor vi nå sitter og følger med på nyheter på nett, sier hun til avisen.

Hun forteller at folk løp i dekning for å komme seg unna kuleregnet, men at det etterhvert har roet seg.

– Det var mange skuddsalver og minst to høye smell. Folk løp i dekning og inn på hotellet. Nå har vi ikke hørt noen skudd eller smell på minst en time, sier hun.