Stasjonsvogna fikk mye skryt, men sedanen er kanskje enda litt lekrere. Alfa Romeo fikk mye skryt for sin 159. Foto: Privat.
Stasjonsvogna fikk mye skryt, men sedanen er kanskje enda litt lekrere. Alfa Romeo fikk mye skryt for sin 159. Foto: Privat.

Dette var en av de lekreste familiebilene du kunne kjøpe

Bilen min: Og nå får Alfa Romeo 159 endelig en oppfølger.

Alfa Romeo har akkurat offentliggjort en av sine viktigste bilmodeller noensinne. Sedanen Giulia er først ute i det som skal bli en stort comeback fra italienerne.

De siste årene har modellutvalget deres blitt tynnere og tynnere. Alfa Romeo har manglet nye modeller, og har havnet i bakleksa sammenlignet med de fleste konkurrentene.

I fjor var salget helt nede i 70.000 eksemplarer. Da er det såvidt vi kan kalle merket en volumprodusent.

Forsvant i 2011

Alfa Romeo er en del av det nye Fiat Chrysler-konsernet, og blir en viktig brikke for at de skal lykkes i årene framover.

Målsetningen er nemlig å komme opp i et salg på hele 400.000 eksemplarer, om bare tre år. Skal de klare det, er Alfa helt avhengig av at Giulia blir en suksess.

Bilen den erstatter forsvant så langt tilbake som i 2011. Vi snakker om 159, som særlig i starten solgte godt.

En italiener på norskekysten. Foto: Privat.
En italiener på norskekysten. Foto: Privat.

Dette er vinterbil for kjøreglade familier

Lekker stasjonsvogn

Det var også en bil som vakte stor oppsikt på grunn av designet. Her lyktes Alfa Romeo med å skape en særegen og sporty bil som virkelig skilte seg fra konkurrentene.

Sedanen var linjelekker og du skulle lete lenge etter en lekrere stasjonsvogn. Målsetningen var å ta opp kampen mot de tyske premiummerkene, men det klarte 159 aldri salgsmessig. I løpet av de sju årene den ble produsert – det startet i 2004 – rullet det ikke ut mer enn 240.000 biler ut fra fabrikken i Italia.

En av dem endte hos Simen i Kristiansund. Her skal du få vite litt mer om både han og bilen hans: 

159 eller Audi A4? Les mer her:

Eieren:

Navn: Simen K. Roksvåg

Alder: 22 år

Bosted: Kristiansund

Litt om meg selv: Kan vel trygt si at jeg er over gjennomsnittet interessert i bil og holder en del på med detailing på hobbybasis.

Også innvendig er det fokus på særegent design. Foto: Privat.
Også innvendig er det fokus på særegent design. Foto: Privat.

Bilen:

Merke, modell: Alfa Romeo 159ti 1.9 JTD

Hvor lenge har du eid den? Har eid den i nøyaktig 1 ½ år

Liker best med bilen: En utrolig morsom bil (selv med diesel), med et design som skiller seg ut og er noe av det fineste/tøffeste som er laget.

Liker minst med bilen: Det hadde absolutt ikke skadet med en 3.2-liters V6 under panseret og Q4 (firehjulsdrift).

Liker heller ikke det ufortjente dårlige ryktet Alfa har. Skal innrømme at det har vært mye tull med de tidligere modellene, men det er noe som virkelig har forbedret seg de siste årene og jeg mener at 159 er et godt eksempel på dette!

Broom-Benny avduket ny sportsbil fra Alfa Romeo

Beste opplevelse med bilen: Har hatt mange gode opplevelser med bilen, som f.eks. turer opp/ned Trollstigen og fine sommerdager langs Atlanterhavsveien, men den beste var nok den dagen jeg hentet den, satte meg ned i de gode TI-setene og tok min første kjøretur. Følte med en gang at dette var en perfekt bil for meg.

Jeg kjøpte bilen av en entusiast som fikk AutoItal til å importere den fra Tyskland i 2010. Han hadde virkelig tatt godt vare på den.

Framtidsplaner for bilen: Uheldigvis for meg så skal bilen selges til fordel for noe nytt, har verken plass eller behov for to biler, og da er det dessverre denne som må gå…

Dette er knallgode biler både med tanke på sikkerhet, komfort og hvordan de oppfører seg på veien. Ikke minst er det et tidløst design som er omtrent like moderne i dag som da den ble lansert.

Er man ute etter biler med økt kjøreglede og som ikke koster skjorta så er Alfa Romeo det riktige valget. Som Jeremy Clarkson sier – Man MÅ ha eid en Alfa Romeo for å kunne kalle seg en skikkelig bilentusiast.

Vi kalte den en velkjørende designperle - les 159-testen her:

Fronten er umiskjennelig Alfa, 159-designet bygget videre på forgjengeren 156 som også fikk mye skryt.
Fronten er umiskjennelig Alfa, 159-designet bygget videre på forgjengeren 156 som også fikk mye skryt.

Alfa Romeo skal satse stort, ni nye modeller på gang