Nå har elgkalvene på Langedrag fått navn

God sommer Norge-seerne og TV2.no-leserne har bestemt hva tvillingene skal hete. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For noen uker siden ba God Sommer Norge seerne om hjelp til å finne navn til de to nyfødte elgkalvene på Langedrag Naturpark. 

Over 2600 navneforslag kom inn på God sommer Norges Facebookside, og nå har seerne og TV2.no-leserne stemt fram navnene. 

Kvigen skal hete Ea og oksen Elke. 

FOSTERMOR: Etter at moren til de to nyfødte kalvene døde, har Anne Grete Lindvik vært som en mor for Ea og Elke. FOTO: Gro Saugerud
FOSTERMOR: Etter at moren til de to nyfødte kalvene døde, har Anne Grete Lindvik vært som en mor for Ea og Elke. FOTO: Gro Saugerud

Det har til sammen kommet inn nesten 4000 stemmer. 

Overveldet over responsen

Anne Grete Lindvik ble fostermor for de to elgkalvene da elgmor Svea døde, kun timer etter at kalvene hadde tatt sine første skritt. Hun er overveldet over responsen fra tv-seerne. 

– Jeg synes det er utrolig hyggelig med alle hilsninger og fine ord som har kommet. Det har vært en tung tid etter Svea, og alle de gode ordene har betydd mye for meg personlig, sier Anne Grete Lundvik til TV 2.

Sover på stuegulvet

De to navnløse elglavene er begge i god form og vokser for hver dag. Etter siste melkeflaske ute på kvelden, vil de inn til Anne Grete og hunden Arja, og foreløpig sover de på stuegulvet.

God sommer Norge på TV 2 mandager, tirsdager, onsdager og fredager på TV 2 klokka 20.00