Davy Wathne (65) ble kastet i sjøen av mamma da han var liten 

Den profilerte programlederen har slitt med vannskrekk siden han var en liten gutt. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg har prøvd å finne ut hva bakgrunnen er for en helt irrasjonell angst for å ta hodet under vann. Jeg synes det er helt sinnsykt at det er sånn, jeg synes det er pinlig, sier en åpen Davy Wathne (65) i et intervju med God sommer Norge på TV 2.

KLARE: Vår Staude og Davy Wathne er programledere i kveldens God sommer Norge. Foto: TV 2
KLARE: Vår Staude og Davy Wathne er programledere i kveldens God sommer Norge. Foto: TV 2

Davy er en av 12 programledere som skal være med å lede sommerprogrammet God sommer Norge på TV 2 gjennom sommeren. I kveld skal han og Vår Staude sitte i programlederstolene, men først har Davy blitt utfordret av redaksjonen til å overvinne sin vannskrekk. 

– Jeg sank som en stein

Helt siden han var liten har Davy Wathne vært redd for å svømme og ikke minst for å ha hodet under vann. Og han tror han vet hvorfor.

– Jeg tror det henger sammen med det første forsøket på å lære å svømme da min mor, utålmodig fordi småsøsknene mine hadde lært å svømme for lengst, kastet meg fra båtsiden og sa: «Nå Davy, får du pinadø lære deg å svømme». Jeg sank som en stein ute på Vedholmen, forteller han.

Traumatisk opplevelse

Davy husker hendelsen godt og angsten sitter fortsatt godt i kroppen.

– Det var traumatisk og jeg husker det som om det var i går. Jeg røk rett til bunns og jeg husker det ålegresset rundt beina da jeg skulle sparke fra og komme meg opp igjen. Jeg var hysterisk da jeg kom opp til overflaten, forteller han og legger til;

– Da gikk det jo mange år før jeg gikk i bad igjen.

Fislete måte

Da Davy ble tenåring og gjerne ville være med å kjekke seg for jentene ved å stupe som de andre gutta, snek han seg istedet ut i vannet ved tangen og la på svøm derfra.

– Jeg la på svøm på en veldig fislete måte.

Har lært seg et triks

I kveldens God sommer Norge blir Davy Wathne utfordret til å overvinne sin vannskrekk, med hjelp fra programleder Solveig Barstad, som også blir å se i sommerprogrammet i løpet av sommeren.

– Nå skal du høre hvor pinlig det er sier Davy til Solveig, før han viser henne hvordan han «lurer» alle til å tro han har vært under vann.

– For å late som jeg har vært under, har jeg en sånn teknikk, sier han og viser hvordan han legger hodet bakover slik at kun håret blir vått.

– Da later jeg som, så er jeg våt i håret og sier; Ah, det var deilig.

Se hvordan det går med Davy når Solveig Barstad får han til å hoppe ut i bassenget, i God sommer Norge i kveld kl. 20.00!

God sommer Norge ser du hver mandag, tirsdag, onsdag og fredag kl. 20.00 på TV 2.