UTYDELIG: Sepp Blatter uttalte torsdag at han ikke har trukket seg som FIFA-president. FOTO: REUTERS/Ruben Sprich
UTYDELIG: Sepp Blatter uttalte torsdag at han ikke har trukket seg som FIFA-president. FOTO: REUTERS/Ruben Sprich

Blatter: – Jeg har ikke trukket meg

FIFA-president Sepp Blatter mer enn antyder at han ikke vil gi slipp på posisjonen frivillig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jubelen var stor i mange fotballkretser da Sepp Blatter annonserte at han stilte sin plass til disposisjon 2. juni, bare dager etter han var gjenvalgt som president i det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

– Selv om FIFAs medlemmer valgte meg til ny president, virker det ikke som om denne beslutningen støttes av fotballverdenen – verken supportere, klubber eller øvrige medlemmer. Derfor kommer jeg til å kalle inn til en ekstraordinær kongress som vil bli avholdt så snart som mulig. Der vil det bli valgt en ny president. Jeg vil fortsette som president inntil et nytt valg er foretatt, sa Blatter selv under pressekonferansen.

Ryktene om at Blatter vurderer å fortsette som FIFA-president begynte å svirre allerede uken etter.

Nå virker det mer enn sannsynlig at han ønsker å fortsette. Torsdag opptrådte han offentlig for første gang siden pressekonferansen der han meldt om nyvalg.

– Jeg har ikke trukket meg. Jeg har bare stilt plassen min til disposisjon, sa Blatter ifølge den sveitsiske avisen Blick.

Det gjorde han foran håndverkere, arkitekter og ingeniører som er involvert i prosessen rundt byggingen av FIFA-muséet i Zürich.

Ordvalget mer enn antyder at Blatter godt mulig vil stille igjen når nyvalget skal gjøres i midten av desember.

I sedvanlig stil fortsatte sveitseren i det filosofiske hjørnet.

– Bare den som kjenner fortiden kan forstå nåtiden og forme fremtiden. Med andre ord: Ballen er rund – men bare de som kommer fra dypet kjenner de faktiske dimensjonene i vår sport, sa Blatter.

Blatters PR-konsulent Klaus Stöhlker uttaler ifølge Bild at hans klient fremdeles er den valgte president og at Blatter aldri har sagt direkte at han gir seg.

Dette er i tilfelle dårlig nytt for de over 20.000 som har trykket på «deltar» på Facebook-eventen: Blatters avskjedsfest - som politiet advarte mot tidligere i uken.