Morgan Schneiderlin (Southampton og Frankrike) og Nicolas Gaitan (Benfica og Argentina) skal være nær en overgang til Manchester United. Montasje/Scanpix
Morgan Schneiderlin (Southampton og Frankrike) og Nicolas Gaitan (Benfica og Argentina) skal være nær en overgang til Manchester United. Montasje/Scanpix

Fotballrykter: – Disse to er Manchester Uniteds midtbaneforsterkninger

Liverpool har funnet sin nye høyreback. Arsenal går etter Arturo Vidal.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter en noe «treg» start på Manchester Uniteds overgangssommer, kan det nå se ut til at Louis van Gaal har begynt å spisse klørne. I går handlet ryktespaltene om Sevilla-angriper Carlos Bacca. I dag handler det meste om en annen posisjon og en annen spiller: sentral midtbane og Morgan Schneiderlin.

Det er Daily Star som melder at Manchester United og Southampton har kommet til enighet om den franske landslagsspilleren. Overgangen kommer til å koste Manchester United i overkant av 300 millioner kroner. Ifølge den engelske tabloiden skal spilleren selv også ha bekreftet at samtalene pågår og snart vil være i mål. 25-åringen har vært sterkt ønsket av en rekke Premier League-klubber, deriblant Tottenham og Arsenal, men valget skal ha falt på Manchester United. Franskmannen ble tilbudt en lønn på snaut 750 000 kroner i uken for å fortsette i Southampton, men nå skal han kunne få det dobbelte, skriver Daily Star.

Det stopper heller ikke der. United skal også være nær et kjøp av Benficas Nicolas Gaitan. Spillerens agent bekrefter overfor Metro at de har en avtale med United, og at det bare gjenstår en godkjenning fra klubben. Det går noe dårligere med forhandlingene rundt Sergio Ramos. Ifølge Daily Mail har det første budet fra Manchester United blitt avslått, mens van Gaal nå vurderer et nytt bud. Real Madrid, på sin side, har ifølge Marca, pekt ut Valencia-stopper Nicolas Otamendi som erstatter dersom Ramos forsvinner. Ironisk nok skal også begge Manchester-lagene være giret på å hente argentineren, skriver Daily Mirror.

Paulinho ble aldri en stor hit i Tottenham og nå ser det ut til at karrieren for alvor går nedover. Brasilianeren skal være en nær en overgang til kinesiske Guangzhou Evergrande. Ifølge Evening Standard har Tottenham et håp om å få tilbake pengene de investerte, mens Paulinho til alt overmål kan forvente seg en lønnsøkning i Kina.

Det verserer også sterke rykter om Juventus' meget attraktive midtbaneduo Paul Pogba og Arturo Vidal. President-kandidat til Barcelonas kommende valg, Joan Laporta, hevder at Pogba vil «være glad for å komme til Barcelona» og understreker sitt gode forhold til agent Mino Raiola. Overgangen vil imidlertid ikke kunne gjennomføres før januar, på grunn av klubbens overgangsembargo. Arsenal kan derimot handle, og det hevdes at de nå forbereder et bud på Arturo Vidal. Ifølge BBC-journalisten David Ornstein skal også Petr Cech gjennomgå den medisinske sjekken med Arsenal i løpet av fredagen.

Til slutt tar vi med overgangen som for øyeblikket ser ut til å være nærmest å komme i havn. Liverpool sikrer seg Southamptons høyreback Nathaniel Clyne for 150 millioner kroner, skriver en rekke engelske medier. Overgangen ser ut til å være svært nært forestående og bare en medisinsk sjekk unna. Det vil bli Liverpools sjette signering for sommeren og garantert ikke den siste. Brendan Rodgers vil nemlig ha en ny spiss.