MANGLER EPOST: Presidentkandidat Hillary Clinton snakker under et valgkampmøte denne uken. Foto: AP Photo/Jeff Roberson
MANGLER EPOST: Presidentkandidat Hillary Clinton snakker under et valgkampmøte denne uken. Foto: AP Photo/Jeff Roberson

15 av Hillary Clintons eposter mangler

Selv om Hillary Clinton sier hun har overlevert samtlige 30.000 arbeidsrelaterte eposter hun hadde på sin personlige server, sier det amerikanske utenriksdepartementet at 15 eposter mangler.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Det er et begrenset antall tilfeller, 15, der vi ikke har vært i stand til å finne hele eller deler av innholdet», sier UD i en epost.

UD understreker at innholdet i de 15 epostene ikke er relevant for angrepet på USAs konsulat i Benghazi i 2012.

De fleste føderalt ansatte er pliktige til å bruke offisielle epostadresser, og Clintons bruk av sin personlige epost knyttet til en privat hjemme-PC mens hun var utenriksminister har vakt kritikk.

Utenriksdepartementet ble oppmerksom på de manglende epostene etter at kongresskomiteen som gransker Benghazi-angrepet, fikk en rekke tidligere ukjente eposter fra en venn og medarbeider av Clinton.

Ted Gowdy, den republikanske kongressrepresentanten som leder granskningskomiteen, sier at de manglende epostene er en alvorlig sak.

«Dette har betydning langt utover Libya, Benghazi og vårt arbeid. Dette viser at hennes private epostarrangement har resultert i et mangelfullt offentlig register», sier han i en pressemelding. (©NTB)