SENDTE GAVE: Petter Northug sendte gave i posten til TV 4-profil. Foto: Scanpix/montasje/Instagram.
SENDTE GAVE: Petter Northug sendte gave i posten til TV 4-profil. Foto: Scanpix/montasje/Instagram.

Svensk TV-kjendis fikk pakke i posten fra Petter Northug

– I bunn og grunn tror jeg Petter Northug er veldig snill og omtenksom, sier den svenske TV-stjernen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hun er rikskjendis i Sverige gjennom sin jobb som programleder for sporten på TV 4.

Som liten drømte imidlertid Ida Björnstad (29) om å bli skistjerne. Men hun måtte legge skikarrieren på hyllen fordi familien ikke hadde råd til utstyr som nye ski, skisko og skidresser.

Derfor startet TV-kjendisen i voksen alder et opprop for å hjelpe dagens ungdommer med drømmer på idrettsarenaen, men som ikke har råd til det nødvendigste utstyret.

– Jeg startet dette fordi det ikke er en selvfølge at alle får utøve sin idrett i dag. Det gjør meg både lei og opprørt. Vi må dessverre innse at ikke alle har de samme forutsetningene, fordi det er veldig dyrt å drive med idrett, forklarte hun om bakgrunnen tidligere i år.

Fikk pakke i posten fra Northug
Nå har Petter Northug også bidratt med en gave til den veldedige stiftelsen, skriver svenske Aftonbladet.

Tidligere denne uken mottok Ida Björnstad en pakke i posten fra Norges skistjerne som inneholdt Northugs konkurransedrakt.

– Jeg fikk kontakt med teamet hans gjennom jobben hele året. Da de fikk vite at jeg ga bort mine ski, ønsket de også å bidra. Petter sa med en gang at han ønsket å hjelpe, forteller Ida Björnstad til Aftonbladet.

FIKK GAVE I POSTEN: Ida Björnstad fikk gave i posten fra Petter Northug til sin veldedige stiftelse. Foto: TV 4.
FIKK GAVE I POSTEN: Ida Björnstad fikk gave i posten fra Petter Northug til sin veldedige stiftelse. Foto: TV 4.

Skidressen skal brukes for å gi flere ungdommer muligheten til å satse på sin idrett gjennom den veldelige stiftelsen.

– Den drakten kommer til å få et betydning enn å henge i min garderobe, i hvert fall. Den kommer til å få en avgjørende rolle, og jeg skal i hvert fall ikke beholde den selv. Den har andre oppgaver. Jeg tror den kommer til å få en stor og viktig funksjon, sier TV-kjendisen.

– Han er snill og omtenksom
Hun mener gaven fra Petter Northug var svært generøs.

– Det føles selvsagt stort. Jeg tror også at han i bunn og grunn er en veldig snill og omtenksom person. Han bryr seg om andre mennesker. Det glemer meg å se at han vil bidra, og føler at han kan utgjøre en forskjell. Det føles stort og viktig, sier TV 4-profilen.

Björnstad startet sin karriere i mediebransjen som 17-åring i Radiosporten. I TV 4 har hun jobbet både som nyhetsanker, programleder i studio og reporter de siste årene.