BEKREFTET: Liverpool hentet engelsk landslagsback

Southamptons Nathaniel Clyne er klar for Liverpool.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Southamptons Nathaniel Clyne (24) har signert for Liverpool.

Det bekrefter Southampton og Liverpool på Twitter.

– Jeg er fornøyd og dette er en drømmeovergang for meg å komme her for å spille for en så stor klubb. Jeg kan gleder med til å komme i gang, sier backen til Liverpools hjemmeside.

Se det første intervjuet med Clyne øverst i saken. Video fra Liverpool-TV.

Ønsket å få til en overgang

Backen legger ikke skjul på at det var et enkelt valg å signere for rødtrøyene.

– Når Liverpool viste interesse for meg var jeg glad. Da ønsket jeg bare å få igjennom avtalen. Manageren har vist stor interesse for meg, og jeg tror dette er et sted hvor jeg kan fortsette å utvikle meg. Det er definitivt en god mulighet for meg å komme til klubben for å få ut potensialet mitt, fortsetter backen.

Ifølge Sky Sports News betaler Liverpool 154 millioner kroner i overgangssum for høyrebacken ut ifra dagens kurs.

Liverpools manager Brendan Rodgers har vært svært aktive på overgangsmarkedet i sommer. 24-åringen er Liverpools sjette sommersignering. Klubben har tidligere sikret seg spillere som Danny Ings, James Milner, Roberto Firmino, Joe Gomez og Adam Bogdan.

Nektet å forlenge
24 år gamle Clyne hadde kun ett år igjen av sin kontrakt med Southampton, og gjorde det tidligere i sommer klart at han ikke ville forlenge fordi han ønsket seg til en større klubb.

Clyne ble hentet til Southampton fra Crystal Palace i 2012. Han spilte 41 kamper for klubben forrige sesong, og fikk sin landslagsdebut for England i november i fjor.

Høyrebacken, som ble hentet til Anfield for å erstatte Glenn Johnson, har hittil fått med seg fire landskamper for England.

– En perfekt signering
Sky Sports-ekspert og tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher mener Clyne er en perfekt signering for Liverpool.

– Jeg traff Nathaniel Clyne etter kampen på St. Marys forrige sesong, og jeg fortalte ham at han burde gå til Liverpool. Det ser ut som han tok mitt råd, sier Carragher.

– Jeg mener dette er nok en god signering for klubben. Spillerne Liverpool har hentet kan spille i mange forskjellige posisjoner, som for eksempel James Milner. Klubben har virkelig forbedret troppen, mener han.