PÅ TOPPEN AV PALLEN - IGJEN: Evdald Boasson Hagen var som vanlig raskest på tempoen. Til venstre sølvmedaljør Andreas Vangstad, og til høyre tredjemann Truls Engen Korsæth. Foto: Sindre Olsen.
PÅ TOPPEN AV PALLEN - IGJEN: Evdald Boasson Hagen var som vanlig raskest på tempoen. Til venstre sølvmedaljør Andreas Vangstad, og til høyre tredjemann Truls Engen Korsæth. Foto: Sindre Olsen.

Overlegen Boasson Hagen satte ny NM-rekord

Tok sin syvende seier på tempo. Ingen har flere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

BRUMUNDDAL/OSLO (TV 2 Sporten): Se landeveisrittet i NM førstkommende søndag fra klokken 16.00 på TV 2 og Sumo.

Han var småsyk i oppladningen, Edvald Boasson Hagen, men ingen var likevel i nærheten av å hamle opp med rudsbygdingen på den individuelle tempoen i NM i Brumunddal onsdag kveld. 

28-åringen var overlegen i den 49,6 kilometer lange kampen mot klokken og tok seieren foran den stadig imponerende Andreas Vangstad fra Team Sparebanken Sør og Lillehammer-talentet Truls Engen Korsæth (Joker).

Med tiden 1.01:30 var han 2:16 foran Vangstad og ytterligere 19 sekunder foran Korsæth. Sistnevntes lagkamerat, ex-proff Vegard Stake Laengen, startet svært sterkt, men tapte mye tid etter at tekniske problemer gjorde at han måtte sykle de siste milene på en vanlig landeveissykkel. Det gjorde at Joker-mannen endte på den sure fjerdeplassen.

– Det var overraskende at jeg vant med to minutter, men på tempo så må man bare jobbe med seg selv og ha det som fokus, så da hadde jeg det i hele dag egentlig, sa han etter målgang.

Triumfen var MTN-Qhubeka-rytterens syvende på tempo, og han er derfor den mestvinnende temposyklisten i norsk sykkelhistorie. Ingen har flere titler enn syv.

Seieren gjør også at Boasson Hagen får vise frem den norske mestertrøyen på de individuelle tempoetappene i årets Tour de France, som begynner i Utrecht, Nederland, lørdag 4. juli.

Boasson Hagen har også en NM-tittel fra landeveisrittet å vise til fra 2012, og er kanskje den største favoritten i årets ritt.

– Det er jo det som er hovedmålet, og vinne på søndag, men det er gøy å ta med seg det man kan. Så får vi se på søndag.

Tidligere på dagen tok Cecilie Gotaas Johnsen (Hitec Products) gullet på kvinnenes tempo. Veteranen vant foran Marie Elise Ommundsen (IK Hero) og Thrude Natholmen (Økern Cykle Klubb).