Uhrenholdt Jacobsen om vennskapet med Lahlum: – Gjør meg til en bedre utøver

Slik ble skistjernen og sjakkeksperten venner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

HEMSEDAL/STAVANGER (TV 2): De er begge enere på sitt felt. Nå har Astrid Uhrenholdt Jacobsen (28) og Hans Olav Lahlum (41) blitt så gode venner at de mener de gjør hverandre bedre.

– Jeg er så heldig at jeg har en del venner som beriker livet mitt. Og Astrid står høyt på den lista, sier Hans Olav Lahlum.

– Det startet vel egentlig med kontakt via internett og Facebook. Vi var jo da to offentlige personer som virket som om fulgte med på hva den andre holdt på med – og sånn sett kjente hverandre litt før vi kom i direkte kontakt, sier sjakkeksperten.

– Spesiell
Jacobsen sier hun kjenner seg igjen i Lahlum.

– Han er jo sånn «Ja, jeg er spesiell – men jeg er stolt av det», smiler hun.

– Og det har jeg egentlig også alltid vært. Jeg er på en måte atypisk. Og så er jeg veldig glad i å diskutere. Det er han også. Så er jeg en som liker å lære, lese, og ha meninger om ting.

Lahlum som både er forfatter, historiker, og politiker, har fått hjelp av Jacobsen i jobben.

– Hun har jo lest gjennom romanmanusene mine, og kommet med svært oppegående kommentarer på de. Så hadde hun en opptreden på boklanseringen min i fjor der hun holdt et meget godt foredrag om likhetene mellom litteratur og langrenn. Så hun er definitivt en dame med mange interesser og stor simultankompetanse – er det ikke det det heter?

– Gjør meg bedre
Jacobsen mener det er viktig å studere, og holde hodet i form parallelt med den fysiske treningen.

Å bryne seg på Lahlums intellektuelle kapasitet mener hun er positivt for den fysiske formen. Jacobsen er en av få topputøvere som har studert på heltid ved siden av idretten. I tillegg til medisinutdanningen, tok hun i fjor et år med helseledelse på Universitetet.

– Hans Olav er jo cirka to hundre ganger smartere enn meg, men det synes jeg bare er morsomt for da lærer jeg mye. Jeg synes det er veldig spennende med mennesker som er flinke til ting – uansett hva de er flinke til. Jeg prøver å lære av dem. For jeg tror det kan gi meg noe som idrettsutøver også, sier Jacobsen.