Den amerikanske presidenten er vant med å bli avbrutt i ulike anledninger, men er tydelig på at det ikke skal skje i Det hvite hus.

– Skam deg!

Barack Obama holdt torsdag en tale i anledning markeringen og feiringen av rettighetene til lesbiske, homofile, bifile og transseksuelle. Midt i talen roper en person fra publikum, og avbryter presidenten. 

En tydelig irritert Obama gir beskjed om hva han syntes om det:

– Skam deg. Nå er du i mitt hus, og det der er ikke respektfullt, sa Obama fra talerstolen. 

Men mannen i publikum ga seg ikke av den grunn. Obama ba derfor om at mannen ble fjernet fra East Room i Det hvite hus. 

– Generelt går det helt fint med noen tilrop, men ikke når jeg står her oppe i dette huset, sa Obama, og fikk en klapp på skulderen av visepresident Joe Biden. 

Etterpå kommenterte presidenten at gjester som får servert mat og alkohol, normalt forventes å oppføre seg. 

Ifølge ABC News er personen som avbrøt Obama Jennicet Gutiérrez (29), en transperson uten lovlige papirer. Hun ønsket å få frem budskapet om at transpersoner, som også er innvandrere til USA, ikke har gode nok rettigheter. 

– Det hvite hus avgjør om vi føler oss trygge eller ikke. Det er ingen stolthet i hvordan lesbiske, homofile og transpersoner som er innvandrere blir behandlet. Hvis presidenten ønsker å feire oss må han slippe fri immigranter som er låst vekk umiddelbart, sier Gutiérrez i en pressemelding. 

LIK TV 2 Nyhetene PÅ FACEBOOK