Flammende fransk protest mot Uber

Franske drosjesjåfører sperret veier til flyplassene i Paris og tente på bildekk i protest mot Uber.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Protestene ble så voldsomme at opprørspoliti måtte ta i bruk tåregass for å få kontroll på situasjonen.

Courtney Love var en av de som ble rammet av protestene, ifølge en serie tweets torsdag ettermiddag.

– Bilen vår er tatt i bakhold og sjåføren holdes som gissel. De slår på bilen med balltrær av metall. Dette er Frankrike?? Jeg er tryggere i Bagdad, raste artisten.

Drosjesjåfører over hele Frankrike la ned arbeidet torsdag for å demonstrere mot Uber. Taxi-appen er blitt en alvorlig konkurrent for den tradisjonelle drosjenæringen og er møtt med skepsis i flere land, blant annet i Frankrike.

I god fransk tradisjon endte drosje-protestene opp med veltede biler, brennende dekk og opprørspoliti i fullt verneutstyr.

Flypassasjerer som skulle reise via Charles de Gaulle-flyplassen i Paris kunne glemme å komme seg til og fra med bil. Bilder viser passasjerer som vandrer langs motorveien med trillekoffertene sine.

– Veiene er fullstendig blokkert. Den eneste måten å komme seg til flyplassen er med tog, melder flyplassens nettsider ifølge BBC.

Også sør i Frankrike var det voldsomme protester. Togstasjonene i Marseille og Aix ble blokkert. Sjåførene, som må betale tusenvis av euro for et løyve, mener de utsettes for urettferdig konkurranse av Uber-sjåfører som opererer uten myndighetenes velsignelse.

– Det finnes folk som vil gjøre alt for å hindre konkurranse. Vi er bare et symptom på et dårlig organisert marked, sier Uber-talsmann Thomas Meister til nyhetsbyrået AP.