FARVEL: Sepp Blatters forestående avskjed fra FIFA er populær. FOTOMONTASJE: NTB scanpix/Facebook
FARVEL: Sepp Blatters forestående avskjed fra FIFA er populær. FOTOMONTASJE: NTB scanpix/Facebook

Politiet med advarsel etter at Facebook-invitasjon til Blatters avskjedsfest tok av

Frykter arrangøren ikke helt vet han har begitt seg ut på.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Å invitere folk til diverse anledninger via sosiale medier er blitt svært vanlig, og særlig Facebook er et populært verktøy i så måte.

Det er imidlertid en fare. Av og til dukker det opp langt flere enn det som først var intensjonen.

Derfor roper nå politiet i Zürich varsko etter at et Facebook-arrangement med tittelen «Avskjedsfest Sepp Blatter» har fått over 21.000 påmeldinger.

«I mange år har vi ventet på dette øyeblikket. Gi mannen en stor avskjedsfest!» står det i beskrivelsen av arrangementet.

Politiet prøver å komme i kontakt

Hendelsen er satt til 1. desember, og det er den nederlandske fotballsupporteren Rodney Bowhuizen som står som arrangør.

Det er langt fra Nederland til FIFAs hovedkvarter i Zürich, så politiet er bekymret og lurer på om Bowhuizen har kontroll. De prøver derfor å komme i kontakt med ham.

– Arrangørene står til ansvar for eventuelle skader og kostnader som hører til arrangementet, sier polititalsmann Marco Cortesi, ifølge Bild.

– Ofte er folk uvitende om dette, og de trekker invitasjonen når vi kommer i kontakt med dem.

Prominente gjester

Foreløpig har det ikke lykkes politiet å få kontakt, og det kan bli aktuelt å koble inn nederlandsk politi - om man vurderer faren for et så stort oppmøte som reell.

Arrangementet virker imidlertid seriøst.

I en oppdatering skrevet onsdag opplyser arrangøren at den kjente tidligere fotballspilleren, sportsjournalisten og FIFA-kritikeren Johan Derksen stiller på arrangementet, og at en nederlandsk toppolitiker har meldt sin ankomst.

Bowhuizen og hans festinnstilte venner får håpe at Blatter ikke gjør alvor av tankene om å likevel bli sittende som FIFA-president.

Flere historier

Det er ikke uvanlig at Facebook-invitasjoner spinner ut av kontroll.

I januar skrev TV 2 om 12 år gamle Isabella som måtte avlyse sin bursdagsfest etter at 122.000 meldte seg på.

I 2012 inviterte en 16-åring til fest i den nederlandske byen Haren. 4000 festklare mennesker dukket opp - og kaos oppstod.

Også Twitter er et farlig medium å bruke i denne sammenheng. 2000 ungdommer stormet en villa etter at emneknaggen #mansionparty spredte seg som ild i tørt gress i forbindelse med en liten sammenkomst en 16-åring i Ontario, Canada sto bak.