The Voice-Yvonne knakk sammen etter finalen: – Jeg gråt i to dager

Det var ikke bare enkelt for vinneren å komme hjem til Bergen etter TV-kjøret.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere denne måneden ble 18 år gamle Yvonne Nordvik Sivertsen fra Bergen kåret til vinneren av årets The Voice

Selv om seieren var mer en velkommen, innrømmer Yvonne at det var en smule tungt å komme hjem til Bergen etter at finalen var overstått. 

– Det var egentlig ganske absurd. Det har vært en så intens periode med liveopptak, og så kommer man hjem – og så er man helt alene, sier hun i onsdagens God sommer Norge. 

– Det har alltid vært folk rundt deg. Så jeg satt vel egentlig bare å grein i to dager. Så fant jeg ut at «nå må du gå videre med livet ditt og finne ut av hva du skal gjøre nå». Men det var egentlig bare deilig å få ut de følelsene man trengte å få ut, fortsetter 18-åringen. 

Gråt fordi det var over

Til programlederne Øyvind Mund (49) og Julie Strømsvåg (34) forteller sangeren at bakgrunnen for tårene var at hun rett og slett hadde hatt det fint under TV-innspillingen.

– Så skjønner man at det er over. Det har vært en veldig fin opplevelse for min del. The Voice har vært utrolig lærerikt, både musikalsk og personlig. Jeg har vokst veldig mye i selvtillit og blitt mye sikrere på at det jeg gjør kanskje er bra nok, smiler hun.

Espen Lind: – Det kommer fra hjertet

Yvonnes mentor i The Voice har gjennom hele sesongen vært artist, låtskriver og produsent Espen Lind (44). Han mener det er én spesiell grunn til at bergenseren stakk av med seieren.

– Jeg tror det er på grunn av det jeg liker å kalle for ærlighet i musikken. Du opplever at når Yvonne synger, så kommer det fra hjertet. Det er ikke noe særlig filter mellom henne og det som kommer ut av munnen hennes når hun synger. Man opplever henne som ærlig, og det tror jeg hun er. Hun skapte øyeblikk på TV der vi alle lot oss rive med, roser han.

Lind, som blant annet står bak låter som Trains «Hey, Soul Sister» og Beyoncés «Irreplaceable», råder den unge artisten til å holde fast på hvem hun er når hun nå skal forsøke å bygge en karriere i bransjen.

– Det viktigste må jo være å tørre å huske på hvorfor du vant i utgangspunktet. Du vant fordi du er deg selv. Det du er når du gjør det du gjør, er det folk liker. Det er ikke noen vits i å analysere det. Godta at det er bra nok. Man må ikke prøve å tenke på hva andre ønsker at man skal være eller føle et forventningspress, man må bare følge sitt eget barometer og gjøre det som føles riktig, sier han.

Fikk råd fra Jan Fredrik Karlsen

Også den profilerte artistmanageren Jan Fredrik Karlsen (42), som for øvrig også nylig ble lansert som ny MGP-general, har råd å komme med til The Voice-vinneren. 

– Uansett hva man holder på med – skal man lykkes med det man driver med, er hardt arbeid det eneste som fungerer over tid. Det er hardt arbeid, sterk dedikasjon og en ydmykhet i forhold til publikum. Du har fått en fantastisk mulighet i The Voice, og det handler om å forvalte den. Det er masse publikummere som har engasjert seg på dine vegne, og så handler det om ærligheten i forhold til hva du representerer. Hvis du jobber knallhardt med en sterk ydmykhet, da vil du over tid bygge et godt publikum, og det er det publikummet som på en måte bærer din karriere videre, råder han.

Se Sommertid mandager, tirsdager, onsdager og fredager klokken 20.00 på TV 2.