EVAKUERT: Her står flyet mens det undersøkes av sikkerhetspersonell på Modlin-flyplassen. Foto: Jan Magne Andreassen
EVAKUERT: Her står flyet mens det undersøkes av sikkerhetspersonell på Modlin-flyplassen. Foto: Jan Magne Andreassen

Bombetrussel mot Oslo-fly

Det ble ringt inn en bombetrussel mot flyet fra Oslo til Warszawa torsdag morgen. Trusselen var falsk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Polsk politi har pågrepet en mann som skal ha ringt inn trusselen. Mannen ble sporet som følge av telefonsamtalen. Politiet vurderer å sikte 48-åringen, melder TVN Warszawa.

Flight FR7023 tok av fra Rygge klokken 06.23 og landet i Warszawa klokken 08.15. Maskinen skulle returnere til Oslo klokken 08.40. 

Ryanair opplyser at trusselen ble fremsatt før flyet skulle reise mot Oslo, mens passasjer Jan Magne Andreassen forteller at de fikk informasjon om en trussel da flyet landet torsdag morgen.

– Da vi landet, fikk vi beskjed om flyet måtte parkere et stykke unna flyplassen fordi det var fremsatt en trussel mot flyet. Det var snakk om en mulig pakke som kunne befinne seg på flyet. Vi måtte gå ut av flyet og stå ute på gressmatta der en stund, før vi ble tatt med til flyplassen.

Han forteller om stor beredskap rundt flyet med brannbiler og politi. Han karakteriserer hendelsen som udramatisk.

TIL FOTS: Passasjerer går mot terminalen på flyplassen i Warszawa. Foto: Jan Magne Andreassen
TIL FOTS: Passasjerer går mot terminalen på flyplassen i Warszawa. Foto: Jan Magne Andreassen

Ryanair beskriver episoden på følgende måte:

«Modlin-flyplassen i Warszawa mottok en anonym telefon i morges om at det var en eksplosiv gjenstand på et Ryanair-fly som skulle ta av fra Modlin til Oslo klokken 08.40. Sikkerhetspersonell beordret en umiddelbar inspeksjon av flyet (hvor passasjerene ennå ikke hadde kommet om bord) og stengte flyplassen for innkommende trafikk. Sikkerhetssjekken bekrefter at dette var en falsk trussel og flyet er satt inn i trafikk igjen», uttaler Ryanair.

Pawel Pomorski fra brannvesenet i Warszawa opplyste torsdag morgen til TVN Warszawa at flyet landet uten problemer. 160 passasjerer skal ha vært om bord. En talsperson for flyplassen sier at kapteinen ba om prioritert landing, men ville ikke si noe om årsaken.

Ryanair opplyser at flight FR7024 fra Warszawa til Oslo er en time og 50 minutter forsinket.