SUSHISALAT - En enkel sommervariant du fint kan lage på feriekjøkkenet

Sunt, enkelt og kjempegodt, som lunsj eller middag i sommervarmen!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette trenger du:

  • Ca 500 g skinn og benfri laksefilet
  • 2 stk avocado
  • 1 slangeagurk
  • 2-3 vårløk
  • Frisk koriander
  • Sesamfrø, evt. Nigellafrø

 

Dressing

  • 5 ss soyasasus
  • 1 ss fiskesaus
  • 2 ss søt riseddik
  • 1 ts wasabi paste, evt. pulver
  • Saft og finrevet skall av 1lime

Sushiris

  • Ca 500 sushiris
  • 7 dl vann
  • 5 ss sushieddik
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt

Slik gjør du:

Start med risen.
Risen skylles godt i dørslag til vannet er klart, ikke melkehvitt.
La risen renne godt av seg før den kokes.
Kok etter anvisning på pakken, til vannet er fordampet og risen er fast i konsistensen.
Avkjøl risen til 30-35 grader.
Bland samme eddik, sukker og salt, og varm opp til sukkeret har løst seg opp.
Skal ikke koke!
Avkjøl til ca. 30-35 grader og vend inn blandingen, litt av gangen, i risen.
Risen skal ikke bli for fuktig.

Skjær laksen i tynne skiver (laksen trenger ikke fryses når du bruker vakumpakket laks).
Rens og del avocado i skiver, slangeagurk i strimler og finsnitt vårløk.
Rør sammen ingrediensene til dressingen.
Fordel litt over ris, laks og grønnsaker, og server resten ved siden av i en liten skål.

SUSHISALAT: Du trenger ikke være fingernem.   Foto: TV 2
SUSHISALAT: Du trenger ikke være fingernem.   Foto: TV 2