LAGETS STJERNE: Alexander Kristoff får nesten et helt lag rundt seg i årets Tour de France. Foto: Scanpix
LAGETS STJERNE: Alexander Kristoff får nesten et helt lag rundt seg i årets Tour de France. Foto: Scanpix

– Kristoff kunne ikke fått et bedre lag rundt seg

Johan Kaggestad roser Katjusjas Tour de France-uttak.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Tour de France direkte på TV 2 og TV 2 Sumo fra lørdag 4. juli!

Alexander Kristoffs Katjusja offentliggjorde torsdag sitt laguttak til sommerens Tour de France.

Som ventet får Kristoff med seg sine lojale «løytnanter» Luca Paolini og Marco Haller, samtidig som det russiske laget gir veteranen Joaquim Rodríguez en ny sjanse til sammenlagtsuksess.

Spanjolen får likevel ikke med seg flust av hjelperyttere. Det er åpenbart at Kristoff prioriteres som lagets spydspiss.

– Et skikkelig spurtlag

TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad hyller uttaket.

– Kristoff har fått med seg et skikkelig spurtlag. Han kunne ikke fått et bedre lag rundt seg. Lagledelsen har samtidig skåret helt ned til beinet når det gjelder hjelp til Rodríguez, og det mener jeg er helt riktig, sier han til TV 2.

– Paolini og Haller vil være svært viktige for Kristoff, sammen med Jacopo Guarnieri. Arbeidshesten Dimitrij Kotsontsjuk blir også en solid hjelper, først og fremst for å taue inn bruddforsøk. Det viste han til gangs under Tour of Norway og Tour des Fjords, sier Kaggestad.

Og legger til:

– For Rodríguez er det primært Tiago Machado og Giampaolo Caruso som blir hjelpere i fjellene, i tillegg til Alberto Losada. 

Kaggestad er uansett klar på at årets uttak gir Kristoff langt bedre forutsetninger for å lykkes i årets Tour, sammenlignet med tidligere utgaver.

– Ja, dette laget holder i massevis for Kristoff. Han har fått den hjelpen han skal ha og trenger. Det er ikke et like bra spurtlag som for eksempel Giant-Alpecin, men det er helt greit. De er mer enn gode nok til å taue Kristoff inn til seirer, sier Kaggestad.

– Rodríguez kan vinne et par etapper

At Rodríguez «nedprioriteres» i forhold til Kristoff mener sykkeleksperten er helt naturlig.

– Ja, det er som sagt en helt riktig avgjørelse.  Det er Kristoff som er lagets største stjerne for øyeblikket, og deres beste kort for etappeseirer. Dette henger selvsagt også sammen med kontraktsforlengelsen til Kristoff, og avtaler og garantier som ble gitt der, tror Kaggestad.

Han understreker likevel at den 36-årige spanjolen fortsatt er en av feltets største profiler.

– Rodríguez er mye mer merittert enn Kristoff. Ikke glem det. Det er også flere etapper som passer perfekt til hans kjørestil. Spesielt den 14. etappen opp til Mende, akkurat samme stedet som han vant den 12. etappen i 2010, sier Kaggestad.

– Det blir i det hele tatt svært spennende å se hva Rodríguez kan få til. Hvis han kommer godt i gang på Touren, så kan vise seg frem allerede på 3. etappen opp Mur de Huy. Han er blitt 36 år, men det ser ikke ut til at alderen plager ham nevneverdig. Jeg tror det er sannsynlig at han han vinne et par etapper, sier Kaggestad.