Vegvesenet stoppet vogntoget – her renner spriten ut

Kjente en mistenkelig lukt på kontrollplassen ... Se video:

Kontrollørene til Statens vegvesen skjønte fort at det kunne være noe muffens da de vinket inn det norskregistrerte vogntoget under en rutinekontroll ved Taraldrud kontrollststasjon I Ski, tirsdag.

– Vogntoget var lastet med containere, og kontrollørene våre kjente en tydelig spritlukt, forteller Torstein Paulsen som er kommunikasjonsrådgiver i Statens vegvesen Region øst.

– Ikke merket

Og det skulle snart vise seg at lukten ikke var tilfeldig. Kontrollørene oppdaget nemlig at det rant sprit fra en av containerne!

– Bilen var ikke merket med farlig gods, slik det er pålagt. Likevel hadde det en 200 liter stor tank med ren sprit. Her var det en lekkasje, slik at spriten rant ut over en eksospotte. Det er vel ikke nødvendig å legge til hvor farlig det i praksis var, sier Paulsen.

Slik forsøkte de å lure tollerne

Tilkalte brannvesenet

Lasten var plombert, og den rumenske sjåføren kjente angivelig ikke til hva det var han hadde med seg. Det var ikke bare merking som manglet. Her var det heller ikke fraktpapirer. Vogntogets brannslukkingsaparat var også gått ut på dato.

– Våre kontrollører tilkalte umiddelbart brannvesenet. De fikk løftet containeren med sprit over i en beskyttelses-container. Både sjåfør, firma og avsender blir anmeldt, forteller Torstein Paulsen.

LES OGSÅ: Polske smuglere fant bilnummeret på finn.no