HUS TIL BESVÆR: En person som kaller seg «The Watcher» har sendt flere truende brev til adressen dette huset befinner seg på. Foto: Privat
HUS TIL BESVÆR: En person som kaller seg «The Watcher» har sendt flere truende brev til adressen dette huset befinner seg på. Foto: Privat

Tre dager etter at familien kjøpte huset begynte skrekkbrevene å komme

Brevene «The Watcher» sender småbarnsfamilien får hårene til å reise seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Derek og Maria Broaddus kjøpte i juni et i fjor huset du ser på bildet øverst i saken for 1,3 millioner dollar, altså 10 millioner kroner.

Paret trodde at de hadde kjøpt drømmehjemmet for seg og barna i den lille byen Westfield i den amerikanske delstaten New Jersey.

Huset skulle vise seg å være et mareritt.

Bare tre dager etter at de hadde kjøpt huset, begynte de å få truende brev fra en som kaller seg selv «The Watcher». Det skriver lokalavisa NJ.com. 

«Hvorfor er du her? Jeg kommer til å finne det ut», står det i et av brevene som er signert med «The Watcher».

Mener selger bevisst ikke sa noe

Broaddus-familien saksøker nå husets tidligere eiere John og Andrea Wood, samt forsikringsselskapet Chicago Title Insurance Company. De har også saksøkt «The Watcher», uten å vite hvem som står bak de fryktinngytende brevene. 

I søksmålet som er levert høyesterett i Elizabeth skriver paret at de mener at selgerne bevisst unnlot å opplyse dem om at de selv har mottatt skrekkbrevene fra «The Watcher» i en årrekke.

«Bestefaren min passet på huset på 20-tallet og faren min passet på det på 60-tallet. Nå er det min tur», står det i et annet.  

I søksmålet kan man lese at bare dager før hussalget var endelig, påstår de nye huseierne at John og Andrea Wood mottok et brev fra «The Watcher». Det skal de ikke ha fortalt Broaddus-paret.

Våget ikke å flytte inn

Videre kan man lese at Broaddus-paret syntes at brevene var såpass truende, at de ikke våget å flytte inn i huset, og at de nå forsøker å selge det.

De skal ha store problemer med å få solgt huset, nettopp fordi «hele byen» har hørt om brevene og ikke engang våger å komme på visning.  

Bare tre dager etter at de hadde kjøpt huset, kom det første brevet:

«Må dere fylle huset med det unge blodet jeg spurte om? Så fort jeg kjenner til navnene deres kontakter jeg dem og tar dem til meg. Jeg spurte de tidligere eierne om å gi meg ungt blod. Nå venter og venter jeg på dagen når det unge blodet er mitt igjen».  

18. juni kom et nytt brev.

«Har de funnet det som er i veggene enda? Med tiden kommer de til å finne det. Jeg er glad for at jeg kjenner til navnene på det unge blodet dere har gitt meg. Kommer det unge blodet til å leke i kjelleren? Hvem har soverom vendt ut mot gata? Det finner jeg ut så fort dere flytter inn. Når jeg vet hvem som sover i hvilket soverom kan jeg planlegge bedre». 

Trolig ingen opplysningsplikt

Det spørs om Broaddus-paret kommer noen vei med søksmålet sitt.

Eiendomsrettsadvokat Jack Feinstein sier til nettstedet at for at saken skal gå videre i rettsystemet, må saksøker kunne vise til hvor lenge de tidligere huseierne har visst om brevene, og om hvorvidt brevene kunne bli tatt seriøst eller ikke. 

En rekke amerikanske delstatslover krever at husselger plikter å oppgi opplysninger som kan gå ut over videre salg, men New Jersey er ikke en av disse delstatene. 

– Selger har plikt til å opplyse kjøper om eventuelle feil som ville påvirke likviditeten i en eiendom, sier han, men trolig er det ingen plikt om dette her, sier jusprofessor Charles Sullivan ved Seton Hall Law School til nettstedet.