Sommerens beste og saftigste kake med karamellisert kokos!
Bloggernes favorittkake for tiden; langpanne med karamellisert kokos, og vi sier bare NAM!
Synnes syndige sommerkake med karamellisert kokos
En langpanne-”vandrekake” rik på smør og sukker!
Wenche fikk oppskriften fra Synne, du har kanskje fått den fra en annen.
Samme hvem den kommer fra, kaken vil garantert falle i smak!
Skjær den avkjølte kaken i biter, den holder seg godt i en kakeboks, sett kjølig.
Kan også fryses.
Server gjerne med friske bær.
Dette trenger du:
Kakebunn
- 300 g smør
- 1 1/2 dl matfløte eller melk
- 6 store egg (7 stk normal str)
- 360 g sukker
- 1 vaniljestang, skrap ut frøene
- 350 g hvetemel
- 3 ts bakepulver
Kokostopping
- 300 g smør
- 500 g brunt sukker
- 1 ½ dl matfløte eller melk
- 400 g kokos
Slik gjør du:
Kakebunn
Varm stekeovn til 180 grader.
Smelt smør i en kasserolle og tilsett matfløte eller melk.
Pisk egg, sukker og frø fra vaniljestang til eggedosis.
Sikt sammen hvetemel og rør vekselvis inn i eggedosisen med melk og smørblandingen.
Hell røren i bakepapirkledt langpanne.
Stek på midterste rille i 30 min., til kaken er lett gyllen på toppen , men ikke gjennomstekt.
Mens kaken steker lages kokostoppingen.
Kokostopping
Smelt smør, brunt sukker og matfløte/melk i en kasserolle.
Rør om til en glatt masse.
Trekk kasserollen vekk fra platen og rør inn kokos.
Øk steketemperaturen til 210 grader, mens kokosblandingen fordeles jevnt utover over kaken.
Stek videre i ca. 10 min., til topping har blitt gyllen som lys karamell.
Avkjøl kaken før den skjæres opp i biter.