TATT FOR TYVERI: To britiske tenåringer ble tatt, mistenkt for tyveri fra en utstilling her i Auschwitz i Polen. (AP Photo/Czarek Sokolowski, File)
TATT FOR TYVERI: To britiske tenåringer ble tatt, mistenkt for tyveri fra en utstilling her i Auschwitz i Polen. (AP Photo/Czarek Sokolowski, File)

Britiske tenåringer tatt for tyveri i Auschwitz

17-åringene stjal gjenstander som nazistene stjal fra fangene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

To britiske gutter er arrestert av polsk politi i Auschwitz, mistenkt for tyveri.

Ifølge politiet er de to 17-åringene mistenkt for å ha stjålet gjenstander fra en utstilling som viser ting de tyske leirvaktene tok fra fangene som ble fraktet til dødsleiren under krigen.

De to skal ha oppført seg mistenkelig ved bygningen som huser utstillingen, og ble pågrepet av politiet, ifølge Skynews.

Da politiet ransaket de to guttene, ble det funnet flere gjenstander. Blant gjenstandene var en del av en barberhøvel, et stykke av en skje, flere knapper og deler av et glass.

De to guttene sitter i arresten i Oswiecim (Auschwitz var det tyske navnet på Oswiecim red.anm.) hvor de har blitt avhørt ved hjelp av tolk.

Strafferammen for denne typen kriminalitet er ti år i fengsel, men ifølge en polititalsmann kan guttene få dra hjem etter å ha betalt en bot.

Det er uklart hvorfor guttene var i leiren i utgangspunktet.

Dødsleiren var operativ mellom 1940 og 1945 og er den mest kjente av de mange dødsleirene Nazi-Tyskland opprettet under krigen.

Det er svært vanskelig å fastslå nøyaktig hvor mange som ble drept i Auschwitz, men ifølge Wikipedia anslår historikere at 1,1 millioner mennesker ble drept. De fleste av disse var jøder.