Ane Dahl Torp trosset vannskrekken da hun sa ja til «Bølgen»

Ane Dahl Torp (39) hadde ikke peiling på hva hun hadde sagt ja til før filmingen av katastrofefilmen «Bølgen» begynte. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 28. august har den norske katastrofefilmen «Bølgen» Norgespremiere.

Filmen utspiller seg i Geiranger, og tar utgangspunkt i et fjellras som fører til at en gigantisk flodbølge rammer bygda.

Skjønte det raskt

Ane Dahl Torp (39) har en av hovedrollene i filmen, og tirsdag røpet skuespilleren på God sommer Norge at hun ikke helt visste hva hun hadde sagt ja til før filmingen begynte. 

– Jeg skjønte det jo ganske raskt etterhvert, sier skuespilleren.

Har vannskrekk

Torp snakker blant annet også åpent om vannskrekken sin, og forteller at det absolutt ikke var lett å spille inn scener der de var omringet av flere tusen liter med vann. 

– Jeg er jo en landkrabbe, sier Dahl Torp.

Skuespilleren røper at hun spradet rundt i en gammel badedrakt fra da hun var ungdom på innspillingen, ettersom hun aldri har trengt å kjøpe en ny. 

– Jeg har en badedrakt fra ungdomsskolen, for jeg bader jo ikke. Den er i ganske dårlig stand, for elastikken er jo helt borte, ler Dahl Torp.

Ingen grunn til panikk

Til tross for at fillmen tar utgangspunkt i noe som geologene har fastslått at kommer til å skje i fremtiden, mener Jan Ove Tryggestad, ordfører i Stranda kommune, at det ikke er grunn for panikk etter man har sett denne filmen.

– Det er veldig viktig å huske på at denne filmen er fiksjon. Vi stoler på beredskapet, og vi kommer til å være ute av området den dagen berget beveger seg, sier Tryggstad – og lover at ingen liv skal gå tapt. 

Tryggstad gleder seg likevel til filmen, og håper den gjør at flere mennesker reiser til Geiranger for å se fjorden, som også er på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarv.

 Se video øverst i saken.