JAKTER FORMEN: Edvald Boasson Hagen, her etter å ha vunnet den femte etappen i Tour des Fjords, håper å være frisk og fin til Tour-starten neste helg. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix.
JAKTER FORMEN: Edvald Boasson Hagen, her etter å ha vunnet den femte etappen i Tour des Fjords, håper å være frisk og fin til Tour-starten neste helg. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix.

Boasson Hagen småsyk 11 dager før Tour de France

Men tar likevel sikte på å sykle NM - noe også en annen småsyk nordmann gjør.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se landeveisrittet i NM på TV 2 og Sumo førstkommende søndag 16.00!

Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug er begge småsyke og ikke i toppslag bare dager før de skal i aksjon i NM på Lillehammer.

For førstnevnte, som skal sykle Tour de France om mindre enn to uker, er «timingen» utvilsomt dårligst, men heldigvis vil sykdommen neppe sette ham langt tilbake.

– Jeg har vært litt forkjølet i uken som har vært. Det er ikke optimalt, men jeg håper det blir bedre til torsdag og tempoen i NM. Om sykdommen ikke utvikler seg mer, er planen å stille i NM. Jeg har hatt en ganske vanlig forkjølelse og en sår hals. Om jeg kan hevde meg i NM? Jeg håper det, men jeg har ikke fått kjørt noen harde økter i uken som har vært, forteller MTN-Qhubeka-rytteren til TV 2.

Få med deg alt det siste om Touren på vår Tour de France-portal her

– Bedre å være syk nå enn senere
– Kan dette bli et problem for Tour de France?

– Nei, det skal ikke være noe problem. Det er bedre å vært syk nå enn senere, og det er tempoen på torsdag som eventuelt er i fare. 

28-åringen skal etter planen reise til Frankrike allerede mandag neste uke, altså i god tid før rittet starter i Utrecth lørdag 4. juli. 

Før den tid venter NM på hjemmebane, og den 183 kilometer lange løypen bør passe Boasson Hagens kvaliteter. 

– Det er en ganske hard løype, og den virker til å skilt godt i rittene som har vært denne uken. Det er kanskje litt langt fra toppen av den siste bakken og inn til mål, men vi får se, sier rudsbygdingen. 

Nordhaug: – Trenger en pause nå
Løypen burde også passe en mann som Nordhaug, som er i sitt ess i kuperte endagsritt. 

SLITEN: Lars Petter Nordhaug. Foto: Tim Goode, Scanpix.
SLITEN: Lars Petter Nordhaug. Foto: Tim Goode, Scanpix.

Formen er dog ikke på topp hos Sky-rytteren heller.

– Jeg føler meg egentlig frisk, men det kunne vært bedre. Jeg har hanglet litt siden Tour of Norway og også i Tour de Suisse (forrige uke, hvor han brøt på nest siste etappe, journ.anm.). Jeg har hatt litt irriterte luftveier, vært sliten, hatt lite overskudd, litt rennende nese... Det er vanskelig å si akkurat hva det er. Jeg var ikke i form i Sveits og slet med helsa, så nå prøver jeg egentlig bare å hvile og få litt overskudd. På søndag er jeg enten dårlig, eller så har jeg bena, sier han, og legger til:

– Jeg trenger å få en pause nå. Jeg har egentlig ikke hatt en skikkelig pause så langt i år, så jeg trenger en liten pause. 

Etter NM venter halvannen uke med treningsfri for 31-åringen, før han skal forsøke å toppe formen til høsten igjen. På programmet da står blant annet Clásica San Sebastián, Danmark rundt, ENECO Tour, GP Plouay og endagsrittene i Canada i september. 

Om NM er han klar: det er ikke løypen det skal stå på.

– Den er jo perfekt for meg, men det er ganske langt fra den siste bakken til mål, så det kan bli litt vanskelig sånn sett. Men i NM er jeg jo helt alene, så det blir kanskje den største utfordringen.