– Vi får bare håpe at vi ikke driter oss ut mot Real Madrid

Men Kjetil Rekdal og Vålerenga-spillerne gleder seg til Real Madrid-kampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klokken 14.00 bekreftet Vålerenga det som allerede var kjent: Real Madrid kommer til Oslo i midten av august for å spille en treningskamp mot Vålerenga.

Kampen vil være den spanske hovedstadsklubbens siste i oppkjøringen til den nye sesongen, noe som betyr at de største stjernene, Cristiano Ronaldo og Martin Ødegaard inkludert, fort kan bli å se på Ullevaal. 

Ikke rart trenere og spillere i Vålerenga gleder seg.

– Får håpe vi ikke driter oss ut
– Det blir helt fantastisk å få Real Madrid på besøk. Det er kanskje verdens største fotballklubb. De har aldri vært i Norge, så det er et stort kompliment for Vålerenga som klubb, og en stor begivenhet som Oslo bør ta vare på og komme å se på (Real Madrid har faktisk vært i Norge før. Klubben har nemlig vært i samme Mesterliga-grupper som flere norske klubber de sist to tiårene, og møtte også Moss i 1988, journ.anm.). Det er jo deres siste treningskamp før seriestart, og forhåpentligvis er Ødegaard også med, så da blir det gøy, sier trener Kjetil Rekdal til TV 2.

– Hvilket utbytte kan man få, om man ser bort i fra at det bare er artig?

– Når man kommer nært på fotballspillere i verdensklasse, så oppdager man ganske mye. Hvor mye fortere det går, hvor mye bedre teknikk de har, hvor mye bedre bevegelse de har, hvor godt de leser spillet i forhold til hverandre... Vi kan dra masse lærdom av det. Vi får bare håpe at nivåforskjellen ikke blir så stor at vi driter oss ut. Jeg tror ikke vi blir det, men vi kommer til å merke en enorm forskjell.

Grindheim: – Skal holde meg i skinnet
Vålerenga har de siste årene blitt vant til å få storfint besøk på sommeren.

I 2010 og 2013 var Barcelona på besøk, i 2012 var det Manchester United sin tur, og i 2013 var også Liverpool på Ullevaal-visitt. 

– Vi kommer sikkert til å få kjørt oss, men det er uansett morsomt å få prøve seg mot de aller beste, sier Daniel Fredheim Holm, og legger til at han er imponert av det Ødegaard har oppnådd så langt i sin unge karriere:

– Det er gøy for ham, og det er gøy for norsk fotball. Det blir også en del mer interesse rundt landslaget, som har vi sett, så det er en stor fordel.

Ødegaard debuterte fra start i Tippeligaen mot nettopp Vålerenga i mai 2014. Nordmannen briljerte og imponerte, men den da 15 år gamle midtbanespilleren fikk også hard medfart av Christian Grindheim. 

Sjansen for nye harde taklinger i retning Ødegaard i august er relativt små, skal vi tro VIF-spilleren selv.

– Nå er det treningskamp, så jeg skal vel klare å holde meg i skinnet. Det er også to dager etter Tromsø-kampen, så jeg vet ikke om jeg spiller så veldig lenge med denne gamle kroppen.