STÅR PÅ: Øyvind Boye Løvold kom på andreplass i The Voice. Nå håper 34-åringen på flere artistjobber og en mulighet til å leve av sitt yrke. FOTO: Stine Eriksen/TV 2
STÅR PÅ: Øyvind Boye Løvold kom på andreplass i The Voice. Nå håper 34-åringen på flere artistjobber og en mulighet til å leve av sitt yrke. FOTO: Stine Eriksen/TV 2

Øyvind Boye skriver låt med The Voice-mentor

Kom på andreplass i The Voice – nå jobber han hardt for en solokarriere. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Øyvind Boye Løvold (34) tapte finalen i årets The Voice, der Yvonne Nordvik Sivertsen (18) gikk av med seieren. Når TV2.no møter han noen uker etter finalen, innrømmer han at andreplassen var litt skuffende. 

– Når man er så nærme er det selvfølgelig litt skuffende å bli nummer to, men når jeg tar et skritt tilbake og ser det store bildet, er jeg veldig stolt over å ha kommet så langt som jeg gjorde, sier Øyvind. 

Surfer på bølgen

De siste ukene har han prøvd å lande etter en intensiv periode med The Voice, og har begynt å tenke på hvordan han kan benytte seg av muligheten han har fått på best mulig måte. 

– Jeg har snakket med Hanne (Sørvaag, mentor i The Voice) om å skrive en låt sammen. Også driver jeg å maser om å få bli med på Allsang på grensen, men det har jeg ikke fått lov til foreløpig, forteller Øyvind. 

Opptrer med Yvonne

På selveste Sankthansaften opptrådte Øyvind Boye sammen med The Voice-vinner Yvonne Nordvik Sivertsen i TV 2-programmet Sankthans - sommerkveld med redningsskøyta. 

På samme scene sto også Madcon, Siri Nilsen, Kid Astray, Hanne Krogh, Matilda, og svenske Darin. 

– Jeg og Yvonne har aldri gjort noe sammen, så det er veldig gøy at vi får gjøre det nå. Vi gleder oss skikkelig, sa Øyvind før konserten. 

Selvtillitsboost av The Voice

I høst skal Øyvind være med på musikalen Mary Poppins på Folketeateret i Oslo. Ellers driver han å planlegger en videre artistkarriere. 

– The Voice har gjort meg kjent i hele Norge, og veldig mange flere mennesker vet hvem jeg er og hva jeg kan. Jeg vet ikke hva mer som kommer ut av det, men programmet har gitt meg en selvtillitsboost. Det har gitt meg selvtillit og mot til å stå på videre, sier Øyvind, som jobber hardt for å leve av musikken. 

Leter etter jobber

Han tar småjobber som skuespiller, showartist og korer, men aller helst vil han bygge seg opp som soloartist. 

– Jeg ønsker å kunne leve av mitt yrke 100 prosent resten av livet, og kanskje i større grad som soloartist og hovedroller i musikaler. Jeg har enda ikke fått de store sjansene. Enn så lenge tåler jeg noen tørre perioder, men nå har jeg bare meg selv å tenke på, sier ungkaren. 

– Det er verre når man har hus og barn og hele pakka...

Og selv om Øyvind nå har blitt frontet på TV 2 i beste sendetid i vår, betyr det på ingen måte at jobben er gjort. 

– Man må bare stå på. Ingenting kommer gratis i denne bransjen. Det er kun de beste og mest hardtarbeidende som lykkes.