Tradisjonsrik mat til sankthansfesten

Wenche disket opp med en skikkelig tradisjonsrett til sankthans, nemlig rømmegrøt servert med spekemat og jordbær!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rømmegrøt, spekemat og jordbær

Dette trenger du:

  • 5 dl seterrømme
  • 2 dl hvetemel
  • 5 dl melk
  • 1 ts salt
  • sukker og kanel

 

Slik gjør du:

RØMMEGRØT: Perfekt som en liten forrett, her servert med spekemat og flatbrød.  Foto: TV 2
RØMMEGRØT: Perfekt som en liten forrett, her servert med spekemat og flatbrød.  Foto: TV 2

Ha rømmen over i en kasserolle og kok under lokk i 2 min.
Rør inn halvparten av melet.
Rør kraftig så kommer smøret fram.
Skum det av.
Rør inn resten av hvetemelet og spe med varm melk.
Rør godt slik at grøten blir glatt og klumpfri.
Kok grøten i ca 8 min.
Salt grøten og server med smør, sukker og kanel og spekemat.

Server med spekemat tredd vekselvis på spidd sammen med jordbær og/eller melon.

Tips:
Skal grøten stå litt før servering, hell litt melk over grøten, det hindrer snerk.
Rømmegrøt tykner når den blir stående og melken røres inn i grøten før servering.
Kok opp på nytt.