Cech klar for Arsenal

Petr Cech forlater Chelsea til fordel for London-rivalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arsène Wenger har åpnet lommeboken og hentet sommerens første nye spiller til Arsenal. Det bekrefter klubben på sin hjemmeside.

Målvakten Petr Cech (33) bytter blått med rødt og kommer til Emirates fra Stamford Bridge og London-rival Chelsea. 

Ifølge Daily Mail er overgangen verdt elleve millioner pund, etter dagens kurs 136 millioner kroner. Klubbene selv nevner ingen overgangssum.

– Petr Cech er en spiller som jeg har beundret for en lang tid og jeg er veldig glad for at han har bestemt seg for å spille for oss. Han har vist over mange sesonger at han er en av de beste keeperne i verden. Han vil styrke stallen vår, sier Arséne Wenger.

– Jeg gleder meg stort over å slutte meg til Arsenal og jeg kan nesten ikke vente til pre-season. Jeg har den samme motivasjonen og den samme sulten på suksess som jeg hadde i begynnelsen av karrieren, sier Cech.

– Når Arsène Wenger snakket til meg om hans ambisjoner for klubben og hvordan han så meg som en del av laget var avgjørelsen enkel.

Cech har også publisert et brev til Chelsea-fansen via sin Twitter-konto.

– Jeg trodde denne dagen aldri ville komme, men nå er det på tide å si farvel til Chelsea Football Club. Klubben der jeg har levd hvert eneste minutt siden jeg kom hit i 2004, klubben hvor jeg trodde at jeg skulle legge bort hanskene og støvlene da jeg en dag avsluttet karrieren. Men livet blir ikke alltid slik som du tenker det skal bli, skriver Cech.

Den tsjekkiske landslagsmålvakten har vært i Chelsea i elleve år, men mistet plassen som førstekeeper til ti år ynge Thibaut Courtois.

Chelsea-manager José Mourinho avslørte etter sesongslutt at Cech kunne få lov til å forlate klubben, men at han ønsket å selge den solide keeperen ut av landet.

33-åringen ønsket imidlertid å bli boende i London, og har til slutt fått viljen sin av de regjerende seriemestrene, kanskje som takk for lang og tro tjeneste.

Det skinner gjennom at Chelsea-eier Roman Abramovitsj har sanksjonert overgangen.

– Jeg snakket med Mr. Abramovitsj om å få lov å bli værendei Premier League, og jeg vil takke ham fra hjertet for hans støtte i denne saken. Det betyr veldig mye fordi uten ham ville ikke Chelsea Football Club være der den er nå. Han fortjener stor ære for hva han har gjort for klubben og oss, skriver Cech i brevet.

– Hvis Petr Cech går til Arsenal, samtidig som de plukker opp en kvalitetsspiller i de offensive rekker, tror jeg de kan bli en ordentlig utfordrer til Premier League-tittelen neste sesong, sa tidligere Premier League-keeper Mark Bosnich i forrige uke.

Det har også ryktes at Arsenal henter Chelseas keepertrener Christophe Lollichon samtidig. Tidligere i uken gikk Arsenals målvakttrener Tony Roberts til Swansea, så der er også et hull der.

Ifølge The Mirror vil imidlertid Chelsea blokkere den muligheten.

Arsenal har keeperne Wojciech Szczesny og David Ospina i stallen. Ospina tok førstekeeperplassen for «The Gunners» i løpet av sin første sesong der.

Det spekuleres nå i hvem av de to keeperne som er på vei ut av Arsenal. Ospina har blant annet vært ønsket av Fenerbahce.

Wenger ønsket seg også Cech før han gikk til Chelsea fra Rennes, nå kan ønsket endelig gå i oppfyllelse elleve år etter.