Kjøper du nesten ny bil, kan du glede deg over at mye av verditapet er tatt av første eier.
Kjøper du nesten ny bil, kan du glede deg over at mye av verditapet er tatt av første eier.

Ett år gammel bruktbil kan være et kjempesmart kjøp

Her er noen forslag fra Broom-Benny.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei! Jeg følger deg med stor interesse. Med din allsidige innsikt i de ulike bilmerkene, ønsker jeg herved å henvende meg til deg, når jeg igjen skal gå til innkjøp av bil.

Jeg kunne godt nevne biler jeg liker bra, eks: Hyundai i10, eller Nissan Micra. 

Men det finnes også andre biler og det håper jeg du kan anbefale utfra din kunnskap og testing av biler.

Jeg er en godt voksen mann og har hatt mange ulike biler opp gjennom årene, og de aller fleste har jeg vært fornøyd med. Det som er viktig for meg er å finne enn driftssikker liten bil med drivstoff 95 oktan, på ca 70-80 hk. Helst årsmodell 2014-15 og pris på rundt 130.000 kroner.

Med dette ser jeg frem til et godt begrunnet svar fra deg noe jeg vil sette stor pris på. På forhånd takk.

 

Benny svarer:

Takk for det! Svar skal bli, og jeg håper å kunne bidra med noen tips som du kan bruke når du skal ut og kjøpe deg ny bil.

Jeg skjønner av spørsmålet at det er en liten bil du ser etter. Du nevner jo selv to gode kandidater i så måte.

En Nissan Micra får du nok ikke for 130.000 kroner om du skal ha en ett år gammel bil. Da må du trolig ned på 2012-modell. Men bilen er både en grei og velutstyrt liten tass som er god å kjøre. Den har bare kommet litt i skyggen av de større modellene som Nissan selger godt av akkurat nå.

Hyundai i10 er heller ikke noe dumt valg. Jeg kjenner ikke til mye negativt rundt Hyundai. Det er gode og driftsikre biler som byr på et forutsigbart og enkelt bilhold – det er i alle fall min erfaring.

Flere gode alternativer

Men akkurat i dette tilfellet ville jeg nok sjekket ut Kia Picanto også. Det er egentlig samme bil som Hyundai i10 (Det er Hyundai som eier Kia).

Kia Picanto gir deg en ett år gammel bil for 130.000 kroner,
samtidig som den er velutstyrt og har Norges beste nybilgaranti.
Kia Picanto gir deg en ett år gammel bil for 130.000 kroner, samtidig som den er velutstyrt og har Norges beste nybilgaranti.

Hovedgrunnen er at Kia tilbyr enda bedre nybilgaranti. Den har 7 år, mot Hyundai sine 5 år.

Samtidig liker jeg det litt markante utseendet til Kiaen bedre, men det er naturligvis en smakssak. Kia er også velutstyrte biler, til tross for sin lave pris. Det er derfor denne som blir min personlige favoritt her. Du får en ett år gammel bil som ikke har gått langt for 130.000 kroner.

Ett annet godt alternativ er Toyota Aygo, Toyotas minstemann. En enkel, god og driftssikker bil med 68 hk. Toyota gjør det jo svært godt i mange undersøkelser på kundetilfredshet, og sammen med driftssikkerheten så tenker jeg at dette er en god kombinasjon.

Om du skulle ha lyst på en elbil, så er VWs lille e-UP et alternativ. Du må riktignok legge litt på prisen, men sparer samtidig framtidige drivstoffutgifter. Den får du for fra 150.000 kroner nå. Den finnes også som bensinbil, om en elbil ikke passer for deg.

Håper disse tipsene kan komme til nytte. Ønsker deg lykke til i jakten på ny bil!

Stort arkiv

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: