MØTER VIF: Martin Ødegaard og Cristiano Ronaldo kommer til Norge i august. (AP Photo/Daniel Ochoa de Olza)
MØTER VIF: Martin Ødegaard og Cristiano Ronaldo kommer til Norge i august. (AP Photo/Daniel Ochoa de Olza)

VIF bekrefter at Real Madrid kommer til Oslo

Sommerens feteste fotballkamp på norsk jord spilles på Ullevaal 9. august.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter det TV 2 kjenner til kommer Rafael Benitez med tilnærmet toppet mannskap i klubbens siste oppkjøringskamp før «revansjesesongen» starter 15. august.

Kampen spilles 9. august. Kampstart er klokken 15.00.

Det bekrefter Vålerenga på sin hjemmeside.

– Sportslig er det en kamp vi kan lære mye av. Også for merkevaren Vålerenga er det ekstremt viktig. Å få verdens beste klubb hit til Ullevaal er enormt, sier VIF-trener Kjetil Rekdal.

– Det er fascinerende å se hvor mye raskere og hvor mye bedre teknisk de vil være i forhold til oss. Det er til enorm inspirasjon. Helt sjukt. Krig om billettene og kom på Ullevaal, oppfordrer Rekdal

Ett års arbeid
Allerede sommeren 2014 jobbet VIF med en avtale med Real Madrid, men da ble det vanskelig med tanke på VM i Brasil. I januar ga VIF et nytt tilbud til Real Madrid.

Og motstanderen er ikke akkurat blitt noe mindre attraktiv siden januar. Martin Ødegaard har naturlig nok vært et viktig kort.

Barcelona og Manchester United
Kampen mot Real Madrid blir Vålerengas fjerde møte med det ypperste av europeisk fotballkonfekt på kort tid. I 2013 vant Liverpool 4-1 på Ullevaal, og i 2012 var Manchester United gjester på landslagsarenaen. Barcelona, med Zlatan Ibrahimovic i spissen, kom på besøk sommeren 2010. Også i 2013 var den katalanske storklubben i Oslo.

Akkurat hvilke spillere Real Madrid tar med seg til Norge er ennå uvisst. Sergio Ramos og Gareth Bale er noen av spillerne som går en usikker fremtid i møte.

Ramos er ønsket av Manchester United, noe som åpner for at David de Gea går motsatt vei.

Uansett blir det nok av muligheter for Deshorn Brown til å ta nye selfies med fotballstjerner.

Skal til Australia, Kina og Tyskland
Real Madrid skal på sommerturné til Australia og Kina i sommer. I Australia skal hvittrøyene spille treningkamper mot Roma og Manchester City.

I Kina venter de to Milano-lagene Inter og Milan. 

Like før kampen mot VIF på Ullevaal skal Real Madrid spille Audi Cup i Tyskland. Der møter de Tottenham. Vinneren av oppgjøret møter vinneren av Bayern München og AC Milan i finalen.